Pohovani karfiol kome ni najveći izbirljivci neće odoleti: Trik je u načinu spremanja
Karfiol je povrće koje ili obožavate da jedete ili ne podnosite da ga vidite ni u marketu. Međutim, mnogo zavisi i od načina na koji je pripremljen. Karfiol pripada porodici kupusa i svrstava se u jednu od najlekovitijih biljaka.
Osim toga bogat je antioksidantima i vitaminom C, pa ako niste ljubitelj karfiola, možda bi ipak trebalo da mu date šansu.
Uz ovaj recept čak i oni koji nikada nisu hteli da probaju karfiol, uvrstiće ovaj slasni obrok na svoj meni. Trik je u duplom valjanju u brašno, čime će ovo povrće dobiti na ukusu i dodatnoj hrskavosti.
Sastojci:
- 750 gr karfiola
- 3 jaja
- 100 ml mleka
- oko 300 gr brašna
- 500 ml ulja
- so, biber
- beli luk u prahu
- seckani peršun za dekoraciju
Priprema:
Karfiol očistite od zelenih listova, pa ga razdvojte na cvetove željene veličine. Operite, pa ih stavite u slanu, ključalu vodu i kuvajte pet minuta.
Potrebno je da blago omekša, ali ne i da se raskuva kako se ne bi raspadao pri pohovanju. Izvadite karfiol iz vode i ostavite da se prohladi.
Jaja, mleko i začine umutite. Brašno sipajte u odvojeni tanjir.
Krfiol valjajte u brašno, potom u jaja, pa ponovo u brašno. Ulje zagrejte, pa karfiol pržite sa svake strane po par minuta.
Ispohovani karfiol ređajte na ubrus, kako bi upio višak ulja. Pospite ga iseckanim peršunom i poslužite uz sos po želji.
Prijatno!
Video: Kremasta pita sa karfiolom za zdrav početak dana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kaliopi otpevala čuveni hit na početku revije Bate Spasojevića
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ami
Napravi karfiol kokice- karfiol razdvojis na manje cvjetice velicine kokice U plasticnu kutiju stavi brasno,vegetu,papriku i kerry- dobro protreses ,u drugu plasticnu kutiju izmutis dvoje jaja pa ponovo protreses,pa to sve ponovo u 2 kasike brasna u prvoj kutiji i przis na zagrijanom ulju, al ne prevrelom-sos pravis od jogurta,limuna,majoneze i rendanog cesnjaka- dodaj malo soli i to je to- prijatno
Podelite komentar