Kakvu sunku, pobogu u turskoj kuhinji. I kako mislite izvaditi luk pa posoliti? Luk se oguli, a glavice se kuhaju neko vreme u vodi sa malo sirceta. I onda kad je kuhan, treba paziti kad se vadi, da ne pukne. Potom se filuje masom kao za paprike (meso, luk, pirinac, zacini). Kuha se dok se meso ne skuha, i posluzi se sa mileramom. Da sunka i kackvalj, hm
Zola
To jelo se zove sogan dolma. Staro tursko jelo.
Podelite komentar
Leona
Kakvu sunku, pobogu u turskoj kuhinji. I kako mislite izvaditi luk pa posoliti? Luk se oguli, a glavice se kuhaju neko vreme u vodi sa malo sirceta. I onda kad je kuhan, treba paziti kad se vadi, da ne pukne. Potom se filuje masom kao za paprike (meso, luk, pirinac, zacini). Kuha se dok se meso ne skuha, i posluzi se sa mileramom. Da sunka i kackvalj, hm
Podelite komentar
Kiza
@Leona
Kod nas u Srbiji nema kuhanja vec kuvanja. To ima samo kod vas dodjosa koji vec 30 godina ne zelite da se promenite.
Podelite komentar