Kako nam je "baba Marta" pokazala svoje zube i to da je radovanje proleću možda prerano usledilo, tako smo se odjednom vratili našim sveščicama zimskih recepata.
Ukoliko želite da se ugrejete nekom čorbicom bez mesa, ovaj recept je savršen. Bela čorba se inače priprema sa mesom, ali i njena posna varijanta zadovoljiće nepca najvećih izbirljivaca.
Sastojci:
- 1 glavica crvenog luka
- 1/2 većeg celera
- 1 paškanat
- 3 veće šargarepe
- 2 srednja krompira
- 200 ml posne pavlake za kuvanje
- 2 kašike ulja
- 1 kocka od povrća za supu
- 1 kašičica senfa
- 1 veza svežeg peršuna
- beli luk u prahu
- so
- biber
- maslinovo ulje za serviranje
Priprema:
Ulje zagrejte u šerpi i sa malo vode izdinstajte luk dok ne postane staklast. Dodajte izrendanu šargarepu, celer i paškanat iseckane na kockice i krompir na polovine.
Dodajte kocku za supu, nalijte dve litre vode i ostavite da se povrće skuva.
Kada je krompir omekšao, izvadite ga i stavite u seckalicu, sipajte pavlaku za kuvanje i kašičicu senfa i sve dobro usitnite u glatku masu.
Dodajte so, biber, beli luk u prahu, izblendani krompir i sve sjedinite. U šerpu dodajte i sitno seckani sveži peršun, pa pustite da se sve kuva još desetak minuta.
Čorbu pre serviranja prelijte sa malo maslinovog ulja i poslužite uz domaći hleb.
Prijatno!
Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
😷😷😷😷😷
Na vodiiiii, bez uljaaaa
Podelite komentar