Hrskave domaće lanene pločice: Recept koji mogu da spreme i početnici u kuhinji

 ≫ 
  • 1

Pločice sa lanenim semenom najčešće kupujemo u prodavnicama zdrave hrane. Praktične su, jer ih možemo poneti na posao i jesti umesto doručka ili užine i dugo biti siti, a ujedno su lagane za varenje, pa nećemo preopteretiti stomak.

Lanene pločice odličan su izbor i u vreme posta. Možete odjednom napraviti veću količinu i držati ih u metalnoj kutiji kako bi sačuvale svežinu i hrskavost.

Sastojci:

  • 300 g integralnog brašna
  • 150 g heljdinog brašna
  • 2 dl kisele vode
  • ravna kašika soli
  • 100 g posnog margarina
  • prstohvat sode bikarbone
  • 50 g semena susama
  • 50 g lanenog semena

Priprema:

Pomešajte brašno, so i sodu bikarbonu, dodajte margarin koji je odstajao na sobnoj temepraturi, a onda i kiselu vodu, pa umesite čvrsto testo. Ostavite testo da odstoji pola sata, pa ga na radnoj površini razvucite oklagijom na debljinu od nekoliko milimetara. Nožem ga isecite na trake, a potom i na pločice željene veličine.

Da bi pločice izgledale kao one kupovne, možete da se poslužite lenjirom pre nego što počnete da sečete testo - tako ćete biti sigurni da će svaka pločica biti iste širine.

Pločice poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje, obilno ih pospite susamom i lanenim semenom, pa pecite na 180 stepeni petnaestak minuta.

Prijatno!

Video: Okrepljujuća detox čorbica je baš ono što nam treba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari