
Hrskave domaće lanene pločice: Recept koji mogu da spreme i početnici u kuhinji
Pločice sa lanenim semenom najčešće kupujemo u prodavnicama zdrave hrane. Praktične su, jer ih možemo poneti na posao i jesti umesto doručka ili užine i dugo biti siti, a ujedno su lagane za varenje, pa nećemo preopteretiti stomak.
Lanene pločice odličan su izbor i u vreme posta. Možete odjednom napraviti veću količinu i držati ih u metalnoj kutiji kako bi sačuvale svežinu i hrskavost.
Sastojci:
- 300 g integralnog brašna
- 150 g heljdinog brašna
- 2 dl kisele vode
- ravna kašika soli
- 100 g posnog margarina
- prstohvat sode bikarbone
- 50 g semena susama
- 50 g lanenog semena
Priprema:
Pomešajte brašno, so i sodu bikarbonu, dodajte margarin koji je odstajao na sobnoj temepraturi, a onda i kiselu vodu, pa umesite čvrsto testo. Ostavite testo da odstoji pola sata, pa ga na radnoj površini razvucite oklagijom na debljinu od nekoliko milimetara. Nožem ga isecite na trake, a potom i na pločice željene veličine.
Da bi pločice izgledale kao one kupovne, možete da se poslužite lenjirom pre nego što počnete da sečete testo - tako ćete biti sigurni da će svaka pločica biti iste širine.
Pločice poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje, obilno ih pospite susamom i lanenim semenom, pa pecite na 180 stepeni petnaestak minuta.
Prijatno!
Video: Okrepljujuća detox čorbica je baš ono što nam treba
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
С-17
♥️👍
Podelite komentar