• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrskave domaće lanene pločice: Recept koji mogu da spreme i početnici u kuhinji

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusnije su od kupovnih, a što duže stoje, to su lepše

  • 1
lanene pločice Foto: Shutterstock

Pločice sa lanenim semenom najčešće kupujemo u prodavnicama zdrave hrane. Praktične su, jer ih možemo poneti na posao i jesti umesto doručka ili užine i dugo biti siti, a ujedno su lagane za varenje, pa nećemo preopteretiti stomak.

Lanene pločice odličan su izbor i u vreme posta. Možete odjednom napraviti veću količinu i držati ih u metalnoj kutiji kako bi sačuvale svežinu i hrskavost.

Sastojci:

  • 300 g integralnog brašna
  • 150 g heljdinog brašna
  • 2 dl kisele vode
  • ravna kašika soli
  • 100 g posnog margarina
  • prstohvat sode bikarbone
  • 50 g semena susama
  • 50 g lanenog semena

Priprema:

Pomešajte brašno, so i sodu bikarbonu, dodajte margarin koji je odstajao na sobnoj temepraturi, a onda i kiselu vodu, pa umesite čvrsto testo. Ostavite testo da odstoji pola sata, pa ga na radnoj površini razvucite oklagijom na debljinu od nekoliko milimetara. Nožem ga isecite na trake, a potom i na pločice željene veličine.

Da bi pločice izgledale kao one kupovne, možete da se poslužite lenjirom pre nego što počnete da sečete testo - tako ćete biti sigurni da će svaka pločica biti iste širine.

Pločice poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje, obilno ih pospite susamom i lanenim semenom, pa pecite na 180 stepeni petnaestak minuta.

Prijatno!

Video: Okrepljujuća detox čorbica je baš ono što nam treba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari