• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

ŠAŠAVA PLANETA: Bizarni lekovi protiv mamurluka, koji zasigurno neće upaliti (2. deo)

Vreme čitanja: oko 3 min.

  • 0

Vaša baba iz Leskovca ima jedan lek, koji je totalno drugačiji od leka vašeg cimera, koji je dok je studirao "preko bare" naleteo na neke Kineze koji se kunu da je njihov lek ipak najbolji, a sasvim je drugačiji od vašeg. Poenta je u tome da svako ima neku svoju ideju kako da izleči ovu boljku i jedina stvar oko koje možemo da se složimo jeste da skoro svi volimo seks.

Čaj od roga nosoroga (Vijetnam)

Kako samo ime kaže, Vijetnamci melju rogove nosoroga u fini prašak, dodaju toplu vode, a zatim naiskap popiju spravljeni napitak. U toj zemlji se veruje da ovaj čaj leči sve moguće boljke: od alergija, raka, impotencije, pa sve do mamurluka. Nažalost, ovo sujeverje polako dovodi nosoroge do istrebljenja, jer crno tržište i potražnja za njihovim rogovima konstantno raste.

Supa od škembića (Rumunija)

Znate šta stvarno leči mamurluk? Kuvane kravlje iznutrice. Makar tako tvrde u Rumuniji, gde vole da pojedu dobru supu od škembića sa dodacima od povrća i lukom. Ustvari, jedina stvar koja  kod ovog jela zvuči loše jeste taj deo sa kravljim crevcima. Što se nas tiče, zadržite škembiće, ubacite neku piletinu i smazaćemo to bez problema.

Prerijska ostriga (SAD)

Ovo je stari tradicionalni američki lek - sirovo jaje, vuster sos, so, biber i tabasko. Da li iza ovog leka stoji nauka? Pa, ovako, jaja su sigurno dobra za mamurluk, ali sumnjamo da ima ikakve prednosti u tome da li ih jedete sirova ili kuvana. Skoro smo sigurni u nultu hranljivu vrednost vustera ili tabaska. Tako da su možda celu ovu stvar napravili ljuti roditelji sa namerom da nauče svoje dete vrednoj lekciji (a to je - ne dolazi kući pijan).

Znoj, lizanje i pljuvačka (Američki indijanci)

Prema navodima Bi-Bi-Sija (tako da je sigurno tačno), neka indijanska plemena verovala su u to da je najbolji način da izlečite mamurluk vežbanje i znojenje, a zatim lizanje graški znoja s tela, koje treba muljati u ustima i na kraju ispljunuti. Naravno, ovo isto možete da postignete odlaskom na posao i tuširanjem kad se vratite kući. Ne znamo samo čemu to lizanje znoja.

Ovčije oči u turšiji (Mongolija)

U Mongoliji se lečenje mamurluka sastoji od ispijanja soka od paradajza, sa malim dodatkom kiselih ovčijih očiju. Izgleda da Mongoli nisu nešto mnogo bolji od Amerikanaca i njihove prersijske ostrige.

Sušeni penis bika (Sicilija)

Na Siciliji, pretpostavljamo u starijim danima, ljudi koji su popili malo više vina lečili su glavobolju žvaćući sušeni penis bika. Ideja je bila da se povrati muškost. I stvarno, kako se to i ne bi dogodilo? Bik predstavlja simbol muškosti, a gledano s te strane, koji je njegov najmuževniji deo tela? Ono što je zanimljivo jeste to da se ovaj proizvod u današnje vreme prodaje i kao igračka za pse. Možete da ga nabavite u skoro svim prodavnicama koje se bave životinjama.

Čaj od zečjih brabonjaka (Divlji zapad)

Verovatno mislite da je ovo najluđi i najogavniji lek za mamurluk koji kao da dolazi iz neke male necivilizovane zemlje smeštene bogu iza leđa. Međutim, ovo dolazi iz svima nama poznate Amerike. Legenda kaže da su kauboji koji su stukli malo više alkohola lečili bolove pravljenjem čaja od zečje kake i u slast ga ispijali. Da li ovo leči postalkoholisano stanje ili ne? Sam bog zna, ali ako je istina, očigledno je osoba koja je ovo izmislila bila na nekom veoma jakom viskiju.

Naravno, ova lista ne bi bila to što jeste da nema i nas (Srbija)

Kod nas postoji više različitih bapskih lekova, tako da ćemo izdvojiti samo neke od njih. Ispijanje rasola (sok koji ostaje iza kiselog kupusa), kisela čorba (supa od paradajza, čiji vitamini, minerali i so zasigurno pomažu da se dignete iz mrtvih), čuveni lek sa popularnim nazivom "klin se klinom izbija" (dovodi do ponovnog napijanja, dok vas ne prođe glava) i neki od mlečnih proizvoda kao što su jogurt ili kiselo mleko. Mogli bismo nabrajati još štošta, ali ne bi imalo smisla. Makar nemamo tako otkačene načine za lečenje mamurluka kao neki.

Naravno, ne garantujemo da će ijedan od navedenih lekova pomoći ljudima sa mamurlukom, ali na vama je da probate i po mogućstvu da nam javite. Nađimo zajedno lek za mamurluk, bol koji nas sprečava da narednog dana normalno pijemo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti