Recept za klasičnu i pikantnu marinadu: Meso će biti sočno, mekano i ukusno

 
 
 ≫ 
  • 0

Stiglo je lepo vreme i sigurni smo da jedva čekate da sa svojim prijateljima odete negde u prirodu i uživate u ukusnom roštilju.

Meso i povrće s roštilja uvek ima posebnu aromu i slatkoću. A kada uz aromu dima dodate i marinadu, dobijete roštilj za prste polizati.

Uzalud vam i najfiniji komadi mesa, i dobra vatra, i najkvalitetniji roštilj ako meso niste prethodno marinirali. Marinada je ono što će mesu dati poseban ukus i mekoću. Meso je najbolje ako ga marinirate veče pre roštiljanja i vredi svakog minuta čekanja.

Klasična marinada

Sastojci:

  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 100 ml jabukovog sirćeta
  • 2 kašike soli
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika bibera
  • 1/2 kašike mlevene crvene paprike
  • 1 crni luk

Priprema:

Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih stavite u veliku činiju. Obe vrste ulja, sirće i začine dodajte u činiju sa lukom, pa sve zajedno promešajte.

Komade mesa umačite u dobijenu smesu i slažite u veću posudu, a na kraju meso zalijte preostalom marinadom i poklopite. Ostavite najmanje četiri sada u frižideru.

Pikantna marinada

Ova marinada je za osobe čije nepce podnosi jake začine.

Sastojci:

  • 1 kašika čilija u prahu
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 1/2 kašike soli
  • 1/2 kašike bibera
  • 1/2 kašike belog luka u prahu
  • 1 kašika crvene paprike
  • 200 ml suncokretovog ulja
  • 2 kašike senfa

Priprema:

Sve sastojke stavite u posudu i promešajte. Marinadom premažite meso ili povrće i ostavite preko noći u frižideru.

Prijatno!

Video: Od sada ih možete spremati u svojoj kuhinji: Recept za najpoznatija pohovana pileća krilca na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti