Kako da savršeno ispržite jaje: Trik za hrskavo belance i kremasto žumance
![Jaja, pržena jaja, tiganj, doručak Jaja, pržena jaja, tiganj, doručak](https://xdn.tf.rs/2022/04/28/jaja-u-tiganju-460x0.jpg)
Jaja su najčešći izbor za doručak većine ljudi. Načina za pripremu je bezbroj, a mnogima su omiljena takozvana jaja na oko.
Neko voli potpuno pečeno, neko drugi tek zapečeno, a najviše je onih koji vole hrskavo belance, a tečno i kremasto žumance.
Iako je ovo prilično jednostavno jelo za pripremu, jaje lako može da se preprži i potrebno je nekoliko trikova kako biste dobili savršen rezultat.
Profesionalna kuvarica Alisa Ficdžerald kaže da su ključne dve stvari - maslinovo ulje i dobar tiganj.
Za početak, upotrebite sveža jaja, jer su ukusnija.
Nemojte štedeti na ulju, jer će ono sprečiti da se jaja zalepe i upropaste. Zagrejte maslinovo ulje, pogodno za prženje, na visoku temperaturu. Razbijte jaje, posolite i dok se prži polivajte ga uljem iz tiganja.
Kada se na belancetu pojave balončići, a ivice postanu svetlosmeđe, jaje je gotovo.
Poslužite uz tost hleb i salatu po želji.
Prijatno!
Video: Trikovi za lenje: Ubacila je jaja u mikrotalasnu i dobila fenomenalan doručak
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Jamespop
Baš će oni da nas uče kako se prže jaja, mast je zakon,nema sladjih jaja od prženih na masti 😁
Podelite komentar
obrad1002
Za jos takvih recepta zapratite🤣🤣
Podelite komentar
534
U mom tiganju sve je hrskavo. Jedemo iz tiganja. Špahtlom.
Podelite komentar