Topli, letnji dani idealni su za uživanje u prirodi, sa porodicom ili prijateljima. Tad su neizostavne đakonije sa roštilja.
A gde je roštilj, tu si i ražnjići.
Jednostavni su, brzi, a izgledaju dekorativno. Uz prilog poželji biće odličan ručak. Ako uživate u hrani sa roštilja, onda će vam se sigurno svideti i ovaj recept za pileće ražnjiće.
Sastojci:
- 500 gr pilećeg belog mesa
- 200 g slanine
- so, ukoliko slanina nije dovoljna slana
- biber
- začini po ukusu
Priprema:
Slaninu isecite na tanke listove, a pileće meso na veće kocke. Začine i piletinu stavite u istu posudu, pa dobro promešajte.
Svaku kocku piletine umotajte jednim listićem slanine, pa ih ređajte na štapiće za ražnjiće. Na svaki štapić stavite po četiri komada.
Na zagrejan roštilj stavljate ražnjiće i pecite ih s obe strane po pet minuta.
Uz meso kao prilog kombinujujte krompir, pirinač ili bareno povrće. Ne zaboravite i na čari sveže, sezonske salate.
Prijatno!
Video: Ako sad počnete da spremate nedeljni ručak biće gotov za 20 minuta: Brzi recept sa Tik Toka
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.