• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rol viršle meke poput pamuka: Jedan sastojak daje im poseban ukus

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršen doručak kojim ćete obradovati ukućane

  • 1
rol viršle Foto: Shutterstock

Miris ukusnog i vrućeg peciva punjenog viršlama idealno je za prvi dnevni obrok, ali i kao posluženje za dečje rođendane.

Recept koji preporučujemo razlikuje se od klasičnog recepta za testo po jednom sastojku - kiselom mleku koje mu daje posebnu mekoću. Ujedno, kiselo mleko će produžiti svežinu rol viršlama, pa će moći da stoje nekoliko dana.

Sastojci:

  • 25 g kvasca
  • 150 ml mleka
  • 50 ml vode
  • 90 ml kiselog mleka
  • 50 ml ulja
  • kašičica šećera
  • kašičica soli
  • 450 g mekog brašna tip 400
  • 200 g viršli
  • malo kima
  • jaje za premazivanje

Priprema:

Zagrejte mleko i vodu, skinite sa šporeta, dodajte kvasac, šećer i malo brašna, pa zamutite i ostavite desetak minuta da se kvasac aktivira.

Potom ulijte smesu u činiju sa brašnom, dodajte ulje, so i kiselo mleko i zamesite testo.

Ostavite testo pola sata da nadođe, pa ga premesite, napravite loptice i razvucite ih oklagijom. Viršle isecite na komade, pa ih umotajte u testo, poređajte na pleh, premažite umućenim jajetom i pospite kimom.

Ostavite ih još desetak minuta, a za to vreme uključite rernu da se dobro zagreje.

Pecite rol viršle na 220 stepeni dok ne porumene.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Behajac

    8. maj 2022. | 07:58

    Viri cuna iz somuna 😋

    Podelite komentar