Pravim kulinarskim majstorima mnogi smatraju one koji prave dobre pljeskavice, jer zapravo one su jedno od omiljenih jela mnogima.
Recept koji je pred vama napraviće od vas pravog maga za spremanje ovog jela, a ukućani i gosti biće oduševljeni jer će probati pljeskavice bolje od onih koje su kušali u mnogim restoranima.
Donosimo vam mere za pljeskavice od kilogram mesa, od kojih ispadne 10 komada od 100 grama ili pet onih velikih od 200 grama.
Sastojci:
- 500 g mlevenog svinjskog mesa
- 500 g mlevenog junećeg mesa
- 1 kašičica bibera
- 20 g soli
- 10 g sode bikarbone
- 2 prstohvata šećera
- 2 kašičice crvene mlevene paprike
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 dl vode
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte svinjsko i juneće meso, dodajte sodu bikarbonu, so, šećer, biber, crvenu papriku, vodu, a zatim sitno seckani crni luk. Veoma je važno da dodate sodu bikarbonu koja će im dati na mekoći i sočnosti. Sve dobro zamesite, da se što bolje sjedini.
Posudu prekrijte samolepljivom folijom i ostavite da prenoći u frižideru. Pre pečenja izvadite je iz frižidera i oblikujte pljeskavice u željenoj veličini.
Pljeskavice pecite na roštilju ili u tiganju sa vrlo malo ulja.
Poslužite ih uz prilog i sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Febo
Kao prvo za pljeskavice ide junece meso
Podelite komentar
SRB🇷🇸
Lici na Cuvte
Podelite komentar
Veka
Luk se pomesa sa mesom pre pecenja. Ide i junece i svinjsko. Raspadaju se ako je samo junece. Umesto svinjskog moze ovcije.
Podelite komentar