Slatko od jagoda po bakinom receptu: Uspeva i početnicima u kuhinji

   ≫ 
  • 0

Ljubitelji jagoda bi rekli da sezona ove slasne crvene voćke prođe za tren oka. Činjenica je da kratko traje, a da ih mnogi obožavaju. Iz tog razloga mnogi pokušavaju da sačuvaju jagodu za naredne mesece, ali u nešto drugačijoj formi: kao slatko ili džem.

Slatko od jagoda se prema ovom receptu priprema veoma jednostavno, pa nema bojazni da vam neće uspeti.

Sastojci: 

  • 1 kg jagoda
  • 1 kg šećera

Priprema: 

Jagode operite, skinite im peteljke i prosušite ih kuhinjskim ubrusom.

Voće stavite u šerpu, pospite kristal šećerom i pokrijte suvom krpom. Ostavite da odstoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a može i preko noći.

Stavite da se kuva, pa kada provri, smanjite temepraturu i kuvajte oko 40 minuta.

U toku kuvanja slatko nemojte mešati, ali povremeno kašikom skinite penu sa površine.

Skuvano slatko pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite dok se u potpunosti ne ohladi. Potom ga stavite u sterilisane tegle i čuvajte na tamnom i hladnom mestu do upotrebe. 

Kada jednom otvorite teglu, slatko čuvajte u frižideru. 

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti