Sataraš ili bećarac: Kako se pravilno zove omiljeno letnje jelo?
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
<% message.text %>
Gsga
Draga gospodo,kod nas u istočnoj Srbiji ovo je klasično prženo,sataras je sa dodatim raznovrsnim povrćem poput kupusa,tikvica,plavog patlidžana
Podelite komentar
lala bećar
HVALA!!!bećarski špricer,čaša vina,belog,presečeno sa jednim oštrim kratkim mlazom hladne sode,vino mora da kisi i rezi,pojedini bećari nisu solili bećarac zato što su sa njim jeli beli sir,po mogućstvu ovčiji,stari,prevreli.Bećarac se nije jeo ni kašikom ni vijuškom,jeo se tako što se na nož-vojvođansku bricu,nabode parče pogače i onda se umače u bećarac.Važno:luk i paprika se seku na trakice a paradajz na komade,dodaje se i vrlo malo šećera radi kiselosti paradajza.O vrstama špricera nekom drugom prilikom.
Podelite komentar
Branka
To je jedno te isto. Neki u becarac dodaju meso direktno u jelo a neki kao prilog. Pravi becarac ide paprika, luk, paradajz i jaje. I meso moze uz prilog.
Podelite komentar