Rat koji nikada ne jenjava među domaćicama je upravo ovaj - o satarašu i bećarcu.
Kako dođe sezona paprika, svi jedva čekamo da spremamo ova jela jer se spremaju relativno brzo i zaista su ukusna. E sada, šta je sataraš, a šta bećarac i da li je to jedno te isto jelo, zavisi uglavnom od toga ko nas je učio da ova jela i pripremamo. Mi smo uzeli recepte naših baka i, verovali ili ne, i kod dve bake je polemika bila žestoka.
Ipak, kako bismo smirili strasti i izmirili bake, recept za sataraš smo uzeli od jedne, a za bećarac od druge bake.
U videu iznad teksta nalazi se recept za sataraš i bećarac, kao i način pripreme. Pogledajte i recite nam kako vi spremate ova dva "svadljiva" jela.
Prijatno!
Video: Obrok salate od nekoliko namirnica za 5 minuta
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ples Arine Vološine
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
lala bećar
bećarac je ,kao što mu i ime kaže,omiljeno jelo momaka,bećara,sprema se od,crnoga luka,paprike mesnate( ne babure)i komada paradajza,sprema se na tihoj vatri da se krčka,nesme biti suv već softan da se pogača umače u njega,stavlja se i juta papričica,sitno iseckana da rezi,jeo se ujutro posle neprospavane noći da otrezni,sprema se u velikom količinama,što više to ukusnije,ko je hteo pio je špricer,momački-bećarski,sa sodom a ne sa kiselom vodom,kada se u vreli bećarac razbiju cela jaja to je sataraš.Ni bećarac ni sataraš ne trpe meso,bilo koje,ako ide meso toje gulaš.
Podelite komentar
lala bećar
HVALA!!!bećarski špricer,čaša vina,belog,presečeno sa jednim oštrim kratkim mlazom hladne sode,vino mora da kisi i rezi,pojedini bećari nisu solili bećarac zato što su sa njim jeli beli sir,po mogućstvu ovčiji,stari,prevreli.Bećarac se nije jeo ni kašikom ni vijuškom,jeo se tako što se na nož-vojvođansku bricu,nabode parče pogače i onda se umače u bećarac.Važno:luk i paprika se seku na trakice a paradajz na komade,dodaje se i vrlo malo šećera radi kiselosti paradajza.O vrstama špricera nekom drugom prilikom.
Podelite komentar
Anonymus
Ovakvim receptima treba dodati i muććkalicu, sve isto samo svinjski, na roštilju ispečeni vrat ...
Podelite komentar