Sataraš ili bećarac: Kako se pravilno zove omiljeno letnje jelo?

 

Komentari

  • Gsga

    4. avgust 2022. | 21:53

    Draga gospodo,kod nas u istočnoj Srbiji ovo je klasično prženo,sataras je sa dodatim raznovrsnim povrćem poput kupusa,tikvica,plavog patlidžana

    Podelite komentar

  • lala bećar

    4. avgust 2022. | 15:07

    HVALA!!!bećarski špricer,čaša vina,belog,presečeno sa jednim oštrim kratkim mlazom hladne sode,vino mora da kisi i rezi,pojedini bećari nisu solili bećarac zato što su sa njim jeli beli sir,po mogućstvu ovčiji,stari,prevreli.Bećarac se nije jeo ni kašikom ni vijuškom,jeo se tako što se na nož-vojvođansku bricu,nabode parče pogače i onda se umače u bećarac.Važno:luk i paprika se seku na trakice a paradajz na komade,dodaje se i vrlo malo šećera radi kiselosti paradajza.O vrstama špricera nekom drugom prilikom.

    Podelite komentar

  • Branka

    4. avgust 2022. | 12:19

    To je jedno te isto. Neki u becarac dodaju meso direktno u jelo a neki kao prilog. Pravi becarac ide paprika, luk, paradajz i jaje. I meso moze uz prilog.

    Podelite komentar

  • lala bećar

    4. avgust 2022. | 11:15

    bećarac je ,kao što mu i ime kaže,omiljeno jelo momaka,bećara,sprema se od,crnoga luka,paprike mesnate( ne babure)i komada paradajza,sprema se na tihoj vatri da se krčka,nesme biti suv već softan da se pogača umače u njega,stavlja se i juta papričica,sitno iseckana da rezi,jeo se ujutro posle neprospavane noći da otrezni,sprema se u velikom količinama,što više to ukusnije,ko je hteo pio je špricer,momački-bećarski,sa sodom a ne sa kiselom vodom,kada se u vreli bećarac razbiju cela jaja to je sataraš.Ni bećarac ni sataraš ne trpe meso,bilo koje,ako ide meso toje gulaš.

    Podelite komentar

  • Anonymus

    4. avgust 2022. | 10:24

    Ovakvim receptima treba dodati i muććkalicu, sve isto samo svinjski, na roštilju ispečeni vrat ...

    Podelite komentar

  • mix

    4. avgust 2022. | 10:23

    Bećkooo

    Podelite komentar

    • 4. avgust 2022. | 12:01

      Е-8

      @mix

      Сатара Бећковић.

      Podelite komentar