HVALA!!!bećarski špricer,čaša vina,belog,presečeno sa jednim oštrim kratkim mlazom hladne sode,vino mora da kisi i rezi,pojedini bećari nisu solili bećarac zato što su sa njim jeli beli sir,po mogućstvu ovčiji,stari,prevreli.Bećarac se nije jeo ni kašikom ni vijuškom,jeo se tako što se na nož-vojvođansku bricu,nabode parče pogače i onda se umače u bećarac.Važno:luk i paprika se seku na trakice a paradajz na komade,dodaje se i vrlo malo šećera radi kiselosti paradajza.O vrstama špricera nekom drugom prilikom.
To je jedno te isto. Neki u becarac dodaju meso direktno u jelo a neki kao prilog. Pravi becarac ide paprika, luk, paradajz i jaje. I meso moze uz prilog.
bećarac je ,kao što mu i ime kaže,omiljeno jelo momaka,bećara,sprema se od,crnoga luka,paprike mesnate( ne babure)i komada paradajza,sprema se na tihoj vatri da se krčka,nesme biti suv već softan da se pogača umače u njega,stavlja se i juta papričica,sitno iseckana da rezi,jeo se ujutro posle neprospavane noći da otrezni,sprema se u velikom količinama,što više to ukusnije,ko je hteo pio je špricer,momački-bećarski,sa sodom a ne sa kiselom vodom,kada se u vreli bećarac razbiju cela jaja to je sataraš.Ni bećarac ni sataraš ne trpe meso,bilo koje,ako ide meso toje gulaš.
Gsga
Draga gospodo,kod nas u istočnoj Srbiji ovo je klasično prženo,sataras je sa dodatim raznovrsnim povrćem poput kupusa,tikvica,plavog patlidžana
Podelite komentar
lala bećar
HVALA!!!bećarski špricer,čaša vina,belog,presečeno sa jednim oštrim kratkim mlazom hladne sode,vino mora da kisi i rezi,pojedini bećari nisu solili bećarac zato što su sa njim jeli beli sir,po mogućstvu ovčiji,stari,prevreli.Bećarac se nije jeo ni kašikom ni vijuškom,jeo se tako što se na nož-vojvođansku bricu,nabode parče pogače i onda se umače u bećarac.Važno:luk i paprika se seku na trakice a paradajz na komade,dodaje se i vrlo malo šećera radi kiselosti paradajza.O vrstama špricera nekom drugom prilikom.
Podelite komentar
Branka
To je jedno te isto. Neki u becarac dodaju meso direktno u jelo a neki kao prilog. Pravi becarac ide paprika, luk, paradajz i jaje. I meso moze uz prilog.
Podelite komentar
lala bećar
bećarac je ,kao što mu i ime kaže,omiljeno jelo momaka,bećara,sprema se od,crnoga luka,paprike mesnate( ne babure)i komada paradajza,sprema se na tihoj vatri da se krčka,nesme biti suv već softan da se pogača umače u njega,stavlja se i juta papričica,sitno iseckana da rezi,jeo se ujutro posle neprospavane noći da otrezni,sprema se u velikom količinama,što više to ukusnije,ko je hteo pio je špricer,momački-bećarski,sa sodom a ne sa kiselom vodom,kada se u vreli bećarac razbiju cela jaja to je sataraš.Ni bećarac ni sataraš ne trpe meso,bilo koje,ako ide meso toje gulaš.
Podelite komentar
Anonymus
Ovakvim receptima treba dodati i muććkalicu, sve isto samo svinjski, na roštilju ispečeni vrat ...
Podelite komentar
mix
Bećkooo
Podelite komentar
Е-8
@mix
Сатара Бећковић.
Podelite komentar