Ideja za ručak: Junetina u sosu od pečuraka, savršen ručak za jesenje dane
Junetina u sosu od pečuraka je bogat i ukusan ručak od govedine koji možete da jedete uz pire krompir ili sa pirinčem kao prilog. Iako gulaši važe za komplikovane recepte koji zahtevaju određene veštine i duže zadržavanje u kuhinji, ovo jelo bi trebao da bude izuzetno lako za pripremu kako početnicima, tako i onima koji imaju mnogo kulinarskog iskustva.
Sastojci:
- 1 kilogram junetine isečene na kockice
- 1 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1/4 šolje putera
- 1 kilogram seckanih pečuraka
- 1 srednji luk iseckan
- 5 zgnječenih čena belog luka
- 1/4 šolje paradajz paste
- 1 pakovanje neutralne pavlake
- 4 šolje goveđe čorbe
- 2 kašičice sušenog peršuna
- 1/2 kašičice sušenog origana
Priprema:
Istrljajte junetinu sa solju i biberom i ostavite da odstoji 10 minuta.
Otopite kašiku putera u šerpi i stavite meso da se dinsta od tri do pet minuta ili dok boja ne postane svetlosmeđa. Uklonite meso i ostavite ga sa strane da odstoji.
U istoj posudi ponovo otopite preostali puter i propržite pečurke, luk i beli luk. Nastavite da dinstate dok pečurke ne omekšaju.
Dodajte junetinu. Dinstajte još dva minuta.
Sada stavite paradajz pastu, peršun, origano i goveđu čorbu. Promešajte i ostavite da provri, potom poklopite i dinstajte jedan sat.
Pred kraj sipajte neutralnu pavlaku, promešajte i kuvajte još dva-tri minuta. Jelo je spremno za serviranje, možete da ga poslužite samo ili uz prilog po želji.
Video: Ogladnećete u sekundi kada vidite ovaj ukusni specijalitet koji sprema srpska kuvarica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Oki
Bio bi savršen da junetina nije 1300 din......
Podelite komentar
Ja
Eh dajte predlog kako da kupim kilo junetine po ceni od 1500dinara sa 18000dinara penzije?
Podelite komentar
JO
Otkud nam pare za pečurke?
Podelite komentar