Ako postoji pita koja je definicija jeseni onda bi to sigurno bila bundevara. Kada kućom zamiriše pečena bundeva, skoro da ne postoji osoba čiji stomak ne zavapi za slatkim i ukusnim parčetom ove pite.
Ovom scenariju nedostaje samo recept pomoću kog ćete napraviti pitu sa bundevom, a mi vam donosimo onaj po kom su je pravile naše bake.
Ukoliko želite, možete da dodate i malo cimeta koji će se savršeno uklopiti.
Sastojci:
- 500 g gotovih kora
- 500 g bundeve
- 5 kašika šećera
- 3 kesice vanil šećera
- 200 ml ulja
- cimet po želji
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Bundevu izrendajte na krupno redne, pa je pržite u tiganju u kom ste prethodno zagrejali ulje.
Kada bundeva omekša, dodajte običan i vanil šećera i cimet, pa sve mešajte nekoliko minuta.
Kore podelite, odnosno po šest kora za tri rolata.
Prvu koru premažite sa tri kašike fila. Odozgo stavite još dve kore, s tim što ćete samo treću premazati uljem.
Postupak ponavljate sve dok imate fila i kora.
Pleh premažite uljem i poređajte rolate, pa i njih premažite s malo ulja.
Pitu pecite u hladnoj rerni na 180 stepeni oko sat vremena.
Kada je bundevara gotova, izvadite je iz rerne, prekrijte krpom i ostavite 10 minuta da se prohladi, a onda je pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Obozavateljka
Moja baka je zvala “dulecara”i naravno pravila je od razvucenog testa. Bio je to ukusan slatkis iz mog detinjstva.Moram da dodam da je brasno bilo od naseg zita a “beli dulek “iz nase njive.
Podelite komentar
Lovac
Nase bake su testo rastezale nisu imale kupovne kore.
Podelite komentar
Miko
Pita sa tikvom su je zvale bake a po novokonponovanom slengu bendevara pa jos i akcenat kada otegnes onda nemas pojma o cemu se radi.
Podelite komentar