Recepti Komentari na "Recept za bundevaru: Ovako su je spremale naše bake" - Ona.rs Recept za bundevaru: Ovako su je spremale naše bake Tamara Ilić 17/09/22 | 10:15 ≫ 07:57 ‹ Pročitajte ceo tekst
Iris
Ne razumem. Po šest kora na tri rolat...s tim da se ulje stavlja samo na treću koru?! Znači na jedan rolat ide šest kora? ...i nauljim samo dve...ili?
Podelite komentar
Obozavateljka
Moja baka je zvala “dulecara”i naravno pravila je od razvucenog testa. Bio je to ukusan slatkis iz mog detinjstva.Moram da dodam da je brasno bilo od naseg zita a “beli dulek “iz nase njive.
Podelite komentar
Lovac
Nase bake su testo rastezale nisu imale kupovne kore.
Podelite komentar
Xy
@Lovac
Upravo tako. Kakve bake i kupovne kore. Nespojivo. Čak su i za baklavu ručno razvlačile kore.
Podelite komentar
Miko
Pita sa tikvom su je zvale bake a po novokonponovanom slengu bendevara pa jos i akcenat kada otegnes onda nemas pojma o cemu se radi.
Podelite komentar