Ja pecem kore, pravim ih sama. Moja baka je te kore zvala obge u Sumadiji. Pecem ih u tiganju, a onda slazem jednu preko druge i cuvam za gibanicu kada hocu da.pravim. Mogu da se peku i u plehu. Zavisi koliko zelis velicinu. Prave se jednostavno. Mlaka voda, brasno, malo soli i tanji se oklagijom sto vise. Ja ih tanjim da budu velicine pleha, ili tiganja jer nemam sporet na drva. Moraju da budu malo tvrdje kao za palacinke, ali da se tanje oklagijom. Filujem uh isto kao u vasem receptu. Mnogo ukusnuje i lepse. Pozdrav!
Tea
Mnogo zavisi od sporeta i jacine struje tokom pecenja,stalno pravim isto i nije uvek vazdusasta.
Podelite komentar
Biljka
Ja pecem kore, pravim ih sama. Moja baka je te kore zvala obge u Sumadiji. Pecem ih u tiganju, a onda slazem jednu preko druge i cuvam za gibanicu kada hocu da.pravim. Mogu da se peku i u plehu. Zavisi koliko zelis velicinu. Prave se jednostavno. Mlaka voda, brasno, malo soli i tanji se oklagijom sto vise. Ja ih tanjim da budu velicine pleha, ili tiganja jer nemam sporet na drva. Moraju da budu malo tvrdje kao za palacinke, ali da se tanje oklagijom. Filujem uh isto kao u vasem receptu. Mnogo ukusnuje i lepse. Pozdrav!
Podelite komentar
n
@Biljka
ti si naš idol
Podelite komentar