
Recept za oblande kakve su pravile naše bake: Brza i laka priprema
Oblande su kolač na kom su odrasle generacije, a svaka svečana trpeza, posebno ona slavska, nezamisliva je bez njih. Načina da pripremite oblande ima bezbroj, a novi recepti uključuju i namirnice poput čokolade i lešnika.
Međutim, mi smo danas za vas pripremili oblande kakve su pravile naše bake, te se nadamo da će vas njihov ukus vratiti u najbezbrižnije doba.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora za oblandu
- 500 g šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 120 g margarina
- 150 g mlevenih oraha
- 1 l mleka
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, pa ga stavite da se kuva. Posle nekoliko minuta kuvanja dodajte šećer, vanilin šećer i margarin.
Sve vreme mešajte. Pre nego što mleko proključa, dodajte i mlevene orahe.
Sve fino promešajte, pa na tihoj vatri kuvajte dok ne dobijete gustu teksturu poput karamele.
Kada se fil prohladi, mažite kore i ređajte ih jednu na drugu.
Kada završite ređanje i filovanje kora, na poslednju koru stavite nešto teško i ostavite da se kolač sasvim ohladi.
Posle toga, kolač je spreman za sečenje i jelo.
Prijatno!
Video: Recept za testeninu hrskaviju od čipsa: Ukus koji se pamti
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Jelena
Značiii, nikako da se zgusne smesa. Šta je ovde pogrešno ću da shvatim sa istraživanjem dalje ali stvarni sam se razočarala...
Podelite komentar