• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bakina bela čorba: Idealna za hladnije dane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Budi čula, ali i uspomene!

  • 4
pileća čorba Foto: Pixabay

Ništa ne može zameniti ukus domaće pileće čorbe koju servirate pri nedeljnom ručku.

Ona kakvu su pravile naše bake nam je svima na pameti, te evo recepta za baš jednu pravu, starinsku čorbu.

Sastojci:

  • 1,5 l vode
  • 1 jaje
  • 1 komad pilećeg belog mesa
  • 1 vezica povrća za supu (šargarepa, celer, paškanat)
  • 1 glavica crnog luka
  • sveži peršun
  • 2 kašike brašna
  • suvi biljni začin
  • so
  • biber

Priprema:

Najpre belo meso iseckajte na kockice, kao i povrće.

Luk samo očistite i njega celog stavite da se sa mesom i povrćem kuva u litar i po vode. Luk ćete kasnije, kada povrće bude saavim skuvano, izvaditi.

Potom dodajte još malo vode.

U manju činiju sipajte jednu kutlaču te supe, a kada se prohladi dodajte dve kašike brašna. Polako sipajte smesu u šerpicu i pustite da još malo provri i dodajte začine po želji. Sklonite čorbu sa ringle, pa dodajte seckan peršun i pustite da se čorba malo ohladi. Umutite jedno jaje sa kutlačom čorbe, pa to sipajte nazad u šerpicu i neprestano mešajte. Poklopite je da još malo odstoji, pa tek onda servirajte.

Prijatno!

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • 🙈

    15. novembar 2022. | 12:48

    A šta radim sa jajetom??

    Podelite komentar

  • Joca

    15. novembar 2022. | 16:26

    Da ga gledamo dok kuvamo lol

    Podelite komentar

  • Vesna

    15. novembar 2022. | 16:49

    a sta sa jajetom , ne pominjete

    Podelite komentar