![Pita sa pečurkama Pita sa pečurkama](https://xdn.tf.rs/2021/04/30/shutterstock1885785532-670x447.jpg?ver=879504)
Recept za posnu pitu sa pečurkama: Jedna namirnica joj daje poseban ukus
Ukoliko vam je potreban brz recept za posnu pitu, onda ste na pravom mestu. Pita sa pečurkama je idealna za doručak, večeru, ali i predjelo, a ukusna je i sutradan.
S obzirom na to da je u toku post i da je izbor namirnica smanjen, naš savet je da ovoj piti dodate praziluk. Od njega će dobiti posebnu notu ukusa.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora
- 800 g šampinjona
- 1 struk praziluka
- biber
- so
- ulje
- kisela voda
Priprema:
U zagrejan tigan sipajte malo ulja, pa dodajte iseckan praziluk. Posle nekoliko minuta dodajte šampinjone koje ste isekli na listiće.
Odvojte po tri kore. U posudi pomešajte ulje i kiselu vodu.
Prve dve kore poprskajte mešavinom ulja i vode, a pre treće rasporedite deo fila.
Kore uvijte u rolat i slažite u pleh koji ste prethodno pobložili pek papirom.
Postupak ponavljate sve dok imate materijala.
Kore odozgo premažite ostatkom mešavine vode i ulja.
Pitu pecite na 210 stepeni, dok kore ne porumene.
Prijatno!
Video: Slana šarena torta bez pečenja: Postaće vam omiljena
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ivica
Meni lično praziluk je opor i težak bolje luk običan.
Podelite komentar