Ovo je naš, isproban plan kako da cele nedelje jedete kuvano i da sačuvate kućni budžet

 
  • 3

Petak i subota rezervisani za grašak

ručkovi, ručak, kuvana jela Foto: Telegraf.rs

Ne vole ga svi, ali kod nas je često deo trpeze jer ga deca obožavaju. Sprema se lako i vrlo je ukusan i narednog dana.

Sastojci:

  • 700 g svinjskog šola na kockice
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 1 čen belog luka
  • 700 g zamrznutog graška
  • crvena začinska paprika
  • biber
  • suvi biljni začin
  • mirođija

Priprema:

Na ulju prodinstajte crni luk dok ne postane staklast, zatim dodajte prethodno oprano meso, čen belog luka i začine, pa dinstajte neko vreme. Nakon toga dolijte još vode i iseckanu šargarepu. Kada meso omekša, dodajte grašak i mirođiju i kuvajte dok ne budete sigurni da je sve lepo skuvano. Na kraju, dodajemo hladnu zapršku koja se sastoji od dve kašike belog brašna rastvorenog u pola šolje vode kako bismo dobili gušću smesu.

Ovo je samo jedan naš nedeljni plan, recepata ima još, ali ideja jeste da olakšamo sebi koliko god je to moguće time da ne kuvamo svakog dana, ali i da uštedimo kućni budžet time što nećemo jesti van kuće već ćemo konzumirati proverene i sveže namirnice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Adidas slanina iz Užica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Kristina

    6. februar 2023. | 14:31

    A gde je tu hleb, pa salata nemožeš kuvani pasulj jesti bez hleba

    Podelite komentar

  • ZVEZDA

    6. februar 2023. | 16:31

    Stavili ste tri slična jela, grašak i pasulj gotovo ista. U sva ti ide ista zaprška. Predljažem pilav, punjenu papriku, djuveč, kupus, sarma, riba... od ovoga napraviti kombinaciju. Ko bi ova tri jela jeo 6 dana, lepa su ali su ista.

    Podelite komentar