Ovo je naš, isproban plan kako da cele nedelje jedete kuvano i da sačuvate kućni budžet

 
  • 3

Sreda i četvrtak pokrivene ćuftama u sosu

ručkovi, ručak, kuvana jela Foto: Telegraf.rs

Ko može da ih ne voli? Ovo je jedino jelo koje zahteva da se i sledeći dan pomučite, tj. da napravite novi pire krompir.

Sastojci:

  • 700 g mlevenog mešanog mesa
  • 1 l paradajza za kuvanje
  • prezle
  • 1 jaje
  • 1 crni luk
  • suvi biljni začin
  • biber
  • malo šećera

za pire:

  •  3 bela krompira
  • mleko
  • margarin
  • so

Priprema:

Kako smo otkirli prečicu do sjajnih ćufti, više ih ne pečemo u tiganju nego ih odmah spuštamo u šerpu sa paradajzom, gde se one odlično skuvaju. U mleveno meso ubacite jedno jaje, prethodno narendani crni luk, začine i prezle - rukama umesite i sjedinite smesu pa pravite loptice koje ćete ubaciti u šerpu u koju ste prethodno sipali litar paradajza za kuvanje.

Volimo da dodamo pola kašičice šećera u paradajz kako bi se ublažila kiselost. Kuvajte ćufte dok meso ne bude potpuno skuvano.

Za pire krompir obično biramo beli krompir. Kako bi bio savršen, spremamo ga oba dana posebno. Krompir operite, oljuštite i iseckajte na komadiće. Skuvajte ga, a nakon toga dodajte margarin i mleko, pa ga dobro izgnječite dok se ne napravi kompaktna gusta kaša. Mi volimo da ekperimentišemo, pa smo u ovaj dodali i malo kari začina, pa je dobio dobar šmek i lepu žutu boju.

Ostao nam je još grašak, pogledajte recept na sledećoj strani.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Adidas slanina iz Užica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Kristina

    6. februar 2023. | 14:31

    A gde je tu hleb, pa salata nemožeš kuvani pasulj jesti bez hleba

    Podelite komentar

  • ZVEZDA

    6. februar 2023. | 16:31

    Stavili ste tri slična jela, grašak i pasulj gotovo ista. U sva ti ide ista zaprška. Predljažem pilav, punjenu papriku, djuveč, kupus, sarma, riba... od ovoga napraviti kombinaciju. Ko bi ova tri jela jeo 6 dana, lepa su ali su ista.

    Podelite komentar