Italijanska kuhinja je veoma popularna na našim prostorima, a pored karbonare i bolonjeze testenine, tu si i kaneloni, koji nisu toliko popularni. Međutim, kada ih jednom probate, rado ćete ih spremati i jesti.
Kaneloni punjeni sirom i spanaćem oduševiće sva vaša čula, a i prijaće vam obrok koji u sebi ne sadrži meso.
Sastojci:
- 12 komada kanelona
- 2 jajeta
- 500 g sitnog sira
- 200 g kačkavalja
- 200 g spanaća
- 2 dl pavlake za kuvanje
- 2 čena belog luka
- 2 kašike ulja
- so
- biber
Priprema:
U veću šerpu sipajte vodu, dodajte so, pa stavite kanelone da se kuvaju.
Spanać sitno iseckajte, pa ga sjedinite sa jajima, sirom, uljem, začinima i sitno seckanim belim lukom.
Dobijenom smesom puniti kanelone i slažite ih u podmazanu vatrostalnu posudu.
Kanelone prelijte pavlakom za kuvanje i pospite rendanim kačkavaljem.
Pecite ih na 200 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Evo šta treba da radite da biste spremili najsavršeniju picu kod kuće
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.