Kaneloni punjeni sirom i spanaćem: Recept koji će vam svi tražiti

 
  • 0

Italijanska kuhinja je veoma popularna na našim prostorima, a pored karbonare i bolonjeze testenine, tu si i kaneloni, koji nisu toliko popularni. Međutim, kada ih jednom probate, rado ćete ih spremati i jesti.

Kaneloni punjeni sirom i spanaćem oduševiće sva vaša čula, a i prijaće vam obrok koji u sebi ne sadrži meso.

Sastojci:

  • 12 komada kanelona
  • 2 jajeta
  • 500 g sitnog sira
  • 200 g kačkavalja
  • 200 g spanaća
  • 2 dl pavlake za kuvanje
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • so
  • biber

Priprema:

U veću šerpu sipajte vodu, dodajte so, pa stavite kanelone da se kuvaju.

Spanać sitno iseckajte, pa ga sjedinite sa jajima, sirom, uljem, začinima i sitno seckanim belim lukom.

Dobijenom smesom puniti kanelone i slažite ih u podmazanu vatrostalnu posudu.

Kanelone prelijte pavlakom za kuvanje i pospite rendanim kačkavaljem.

Pecite ih na 200 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo šta treba da radite da biste spremili najsavršeniju picu kod kuće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti