Brzi Gonzales: Recept za sočni kolač koji ćete spremiti očas posla
U velikom broju slučajeva priprema kolača i poslastica iziskuje malo više vremena, znanja i strpljenja. Ipak, to nije slučaj sa kolačem pod nazivom “Brzi Gonzales” za koji vam donosimo recept.
Kako mu ime i kaže, priprema se brzo, zbog čega je omiljen domaćicama, a posebno onima koje su početnice u kuhinji.
Za pripremu “Brzog Gonzalesa” potrebne su vam samo tri posude - činija u kojoj ćete sjediniti sastojke, tepsija u kojoj ćete peći kolač, i šerpica za pripremu preliva.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 450 g šećera
- 300 g brašna
- 250 ml mleka
- 125 ml ulja
- kesica praška za pecivo
- 5 kašika kakao-praha
- 125 g margarina
- 250 ml vode
- 100 g čokolade za kuvanje (opciono)
Priprema:
Umutite jaja, dodajte im 200 grama šećera, brašno, prašak za pecivo, ulje, mleko i tri kašike kakao-praha. Sve dobro sjedinite varjačom, pa sipajte u tepsiju koju ste prethodno podmazali uljem i posuli brašnom.
Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Dok se kolač peče, pripremite preliv - vrućim prelivom trebalo bi da zalijete tek ispečen kolač.
U šerpicu sipajte 300 grama šećera, 250 mililitara vode, dve kašike kakao-praha i 125 grama margarina, pa kuvajte dok ne počne da vri. Ukoliko volite dominantniji ukus čokolade, u preliv dodajte i 100 grama čokolade za kuvanje.
Kad je kolač ispečen, isecite ga na kocke, prelijte vrućim prelivom i ostavite da odstoji nekoliko sati. Po želji, možete ga ukrasiti seckanim ili mlevenim orasima
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.