Ideje za ručak: Punjeno pile sa pekarskim krompirom, gurmanluk za celu porodicu
Jela od piletine veoma su popularna na našim prostorima. Recept za punjeno pile koji vam danas preporučujemo obradovaće mnoge domaćice, jer može da bude poslužen kao ručak za dva dana.
Sastojci:
- celo pile (težine oko 2 kg)
- 1 kg krompira
- 200 g pileće džigerice
- 4 glavice crnog luka
- 1 jaje
- 150 g starog hleba
- so, biber
- 50 ml mleka
- 30 ml ulja
- kašika senfa
- 3 čena belog luka
Priprema:
Operite pile, posolite ga spolja i iznutra, pa ga ostavite sa strane.
Oljuštite crni luk, iseckajte ga, pa ga prodinstajte na malo ulja. Kad postane staklast, dodajte mu iseckanu džigericu, pa dinstajte još pet-šest minuta.
U činiju sipajte mleko, dodajte mu izdrobljen stari hleb, malo soli i bibera, kao i izdinstan luk i džigericu. Izmešajte smesu, dodajte joj jedno jaje, pa još malo mešajte da se sve lepo sjedini.
Ovom smesom napunite pile; zasecite i kožicu između karabataka i belog mesa, pa i te delove pileta napunite. Obmotajte deblji kanap oko pileta tako da smesa za punjenje ne curi, pa spustite pile u tepsiju i premažite ga senfom.
Oljuštite krompir, isecite ga na četvrtine i poređajte oko pileta. Između krompira stavite očišćene čenove belog luka, zarad lepše arome. Poprskajte i pile i krompir mešavinom ulja i vode.
Pecite na 220 stepeni dok korica ne postane hrskava, pa izvadite iz rerne, uklonite kanap kojim ste obmotali pile i prebacite ručak na veliki tanjir. Služite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.