Recept za tart sa sirom i spanaćem: Jelo koje morate da isprobate

  • 0

Takozvana pita bez gornje kore, odnosno tart, odskora je veoma popularan i na našim prostorima. Tart je idealan za kreacije, spajanje ukusa i veoma je dekorativan.

Dok ga većina pravi sa slatkim nadevima, mi smo rešili da vam damo recept za slaninu verziju.

Kombinacija sira i spanaća je neodoljiva, te verujemo da ćete ga često praviti.

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 3 kašike mleka
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

sastojci za nadev:

  • 500 g spanaća
  • 1 glavica crnog luka
  • 1,5 dl mleka
  • 100 g kačkavalja
  • 150 g sitnog sira
  • 20 g maslaca
  • 1 kašika brašna

Priprema:

Prosejte brašno, pa u njega stavite so, prašak za peciv, mleko i iseckan maslac.

Umesite testo, pa ga umotajte u foliju i ostavite u frižider na pola sata.

Za to vreme iseckajte spanać na tračice, luk na kockice.

Posolite spanać i luk.

Testo razvucite na pobrašnjenoj površini, pa ga stavite u kalup za pečenje.

Nožem izbockajte testo po vrhu na nekoliko mesta.

Maslac otopite i pomešajte ga zajedno sa izrendanim kačkavaljem, sirom, mlekom, lukom, spanaćem i kašikom brašna.

Sve dobro sjedinite i prelijte preko kore.

Tart pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo šta treba da radite da biste spremili najsavršeniju picu kod kuće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti