Juče sam pravila mladi kupus na starinski način. Prvo sam izdinstala dve, na veće komade, isečene vratne krmenadle. Posle toga dodala veliku glavicu iseckanog crnog luka, dve šargarepe, koren peršuna i veću krišku celera. Naravno sve sitno iseckano. Nakon petnaestak minuta dodala sam isečenu manju glavicu kupusa i dva krompira isečena na veće kriške. Malo posolila. . Kad se kupus malo slegao nalila vrelom vodom i ostavila da se kuva. Pred kraj kuvanja dodala 4 čena seckanog belog luka i pola litre kuvanog paradajza. Kad imam, dodam svež paradajz, umesto kuvanog. Na samom kraju dodam još soli i začine po ukusu. Prste da poližete.
Jedna bakica
Juče sam pravila mladi kupus na starinski način. Prvo sam izdinstala dve, na veće komade, isečene vratne krmenadle. Posle toga dodala veliku glavicu iseckanog crnog luka, dve šargarepe, koren peršuna i veću krišku celera. Naravno sve sitno iseckano. Nakon petnaestak minuta dodala sam isečenu manju glavicu kupusa i dva krompira isečena na veće kriške. Malo posolila. . Kad se kupus malo slegao nalila vrelom vodom i ostavila da se kuva. Pred kraj kuvanja dodala 4 čena seckanog belog luka i pola litre kuvanog paradajza. Kad imam, dodam svež paradajz, umesto kuvanog. Na samom kraju dodam još soli i začine po ukusu. Prste da poližete.
Podelite komentar