Recept za marinadu za sve vrste mesa: Biće sočno i ukusno
Danas je prvi maj, dan kada će mnogi izaći u prirodu i uz ukusnu hranu provesti ovaj praznik. Meso koje planirate da pečete biće najbolje ukoliko ga pre roštiljanja marinirate.
Zato smo za vas spremili recept za marinadu koja je se idealno kombinuje uz svako meso.
Sastojci:
- 100 ml suncokretovog ulja
- 100 ml jabukovog sirćeta
- ½ kašičice soli
- 4 čena belog luka
- so, biber
- 1 kašičica začinske paprike
Priprema:
Usitnjeni beli luk stavite u posudu, dodajte so i biber začinsku papriku, pa uz kašiku ulja i sirćeta dobro izmešajte.
Kada sve fino izmešate, dodajte preostalu količinu sirćeta i ulja.
Meso dobro utrljajte sa svih strana i ostavite ga par sati u frižideru, a onda ga pecite na roštilju.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Probali smo pitu sa juga Srbije na Sajmu etno hrane i pića - prpek, propeć ili prpeć
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.