Svi obožavaju klasične pohovane tikvice, uvaljane u brašno i jaja i tako pržene.
Međutim, ovaj recept je nešto drugačiji, ali ukus je svakako jednako bogat. Ovo je jedan od onih laganih i brzih recepata i nije važno kada ćete ga jesti.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 jaje
- 75 g brašna
- maslinovo ulje
- kisela pavlaka
- so
- biber
Priprema:
Najpre operite tikvice, pa ih izrendajte, posolite i stavite da ostoje u cediljci neko vreme, idealno do pola sata, ali možete i kraće.
Nakon što ocedite višak vode, prebacite ih veću posudu. Umutite jaja i brašno i kiselu pavlaku. Dodajte tikvice i prašak za pecivo. Obratite pažnju da testo bude gušće nego za palačinke.
Sipajte ulje u zagrejan tiganj, pa kašikom vadite testo i stavljajte ga na vrelo ulje.
Ispecite uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće. Služite ih sa sirom, jogurtom ili uz neku sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Putovanje kroz carstvo ukusa i neponovljivih predela Srbije: "Moja Jela"
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.