Recept za mađarske mekike: Testo koje će vas oduševiti
Langoš je poznati mađarski specijalitet, ali je veoma popularan i u Vojvodini i domaćice ga rado spremaju.
Ovo testo je poznato i specifično zbog svog premaza, a sigurni smo da će vas ukus oduševiti.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1 dl mleka
- 1 dl vode
- 25 g svežeg kvasca
- 1 kašičica soli
- pola kašičice šećera
- ulje
sastojci za nadev:
- 3 čena belog luka
- 180 g pavlake
- 200 g kačkavalja
Priprema:
U toplo mleko stavite kvasaca i šećer, dobro izmešajte, pa ostavite desetak minuta da se kvasac aktivira.
U dublju posudu sipajte brašno i so, pa napravite udubljenje u koje ćete dodati aktiviran kvasac i mlaku vodu.
Mesite dok ne dobijete srednje meko testo.
Posudu prekrijte krpom, pa ostavite da testo nadođe.
U šerpu sipajte ulje, pa nauljenim rukama kidajte komade testa po želji i u ruci razvlačite langoš na željenu veličinu.
Spuštajte langoše u vrelo ulje i pržite ih dok ne porumene.
U zasebnoj posudi pomešajte pavlaku i iseckan beli luk, pa ovaj nadev stavite na svaki langoš i preko pospite rendanim kačkavaljem.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Tradicionalna bosanska kvrguša
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.