Recept za mađarske mekike: Testo koje će vas oduševiti

  • 0

Langoš je poznati mađarski specijalitet, ali je veoma popularan i u Vojvodini i domaćice ga rado spremaju.

Ovo testo je poznato i specifično zbog svog premaza, a sigurni smo da će vas ukus oduševiti.

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 1 dl mleka
  • 1 dl vode
  • 25 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice šećera
  • ulje

sastojci za nadev:

  • 3 čena belog luka
  • 180 g pavlake
  • 200 g kačkavalja

Priprema:

U toplo mleko stavite kvasaca i šećer, dobro izmešajte, pa ostavite desetak minuta da se kvasac aktivira.

U dublju posudu sipajte brašno i so, pa napravite udubljenje u koje ćete dodati aktiviran kvasac i mlaku vodu.

Mesite dok ne dobijete srednje meko testo.

Posudu prekrijte krpom, pa ostavite da testo nadođe.

U šerpu sipajte ulje, pa nauljenim rukama kidajte komade testa po želji i u ruci razvlačite langoš na željenu veličinu.

Spuštajte langoše u vrelo ulje i pržite ih dok ne porumene.

U zasebnoj posudi pomešajte pavlaku i iseckan beli luk, pa ovaj nadev stavite na svaki langoš i preko pospite rendanim kačkavaljem.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Tradicionalna bosanska kvrguša

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti