• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krofne iz rerne: Mekane, pune i sa bogatim ukusom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne možete im reći: "Ne"

  • 0
Krofne Foto: Shutterstock

Od najmlađih, pa do najstarijih generacija, svi se obraduju krofnama.

Sa kremom, džemom ili pak prazne, jedne su od slatkiša kome je teško odoleti. Ali, postoji recept koji ih može učiniti još lepšim i punijim, a to je upravo recept za krofne iz rerne.

Čak i da ste verni starim i proverenim receptima, probajte i ovaj - vredeće.

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 150 g  šećera
  • 5  jaja
  • 120 ml mleka
  • 150 g istopljenog putera
  • 1 kocka kvasca - oko 25 g
  • 1 lzrendana korica limuna
  • 1 izrendana korica narandže
  • 1 vanilin šećer
  • malo soli
  • marmelada za punjenje
  • šećer u prahu

Priprema:

U toplo mleko izmrvite kockicu kvasca i dodajte kašiku šećera, pa ostavite po strani da peni.

Rastopite puter i ostavite da se malo ohladi.

U veću posudu dodajte brašno, šećer, vanilin šećer, rendanu koricu narandže i limuna, istopljeni puter.

Mikserom sa nastavcima za testo počnite mesiti dodajući jedno po jedno jaje i mleko. Na kraju dodajte prstohvat soli.

Ostavite testo da odmara na toplom mestu, da naraste. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Dva pleha obložite papirom za pečenje. Dobijeno testo prosejati na pobrašnjenu radnu površinu i rukom lagano razvući testo na tri do četiri centimetara debljine.

U kalupu izvaditi krofne i ređati ih u pleh, preostalo testo ponovo izmešajte i ponovite postupak.

Krofne ostavite pokrivene na toplom mestu da odmore, pa ih pecite 15-20 minuta dok ne dobiju lepu boju.

Kada se malo ohlade, napunite ih marmeladom ili kremom i prekrijte šećerom u prahu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Brzo, slasno, efikasno: Kolačići od banane i kokosa, osvojiće sve ljubitelje zdravog života

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti