• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za domaći ren kao iz bajke: Pripremite prilog za svako glavno jelo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravi, kiseo dodatak koji se odlično slaže sa pečenjem i prebrancem

  • 0
ren, tegla, ren u tegli Foto: Shutterstock/Elena Zajchikova

Uz određenu hranu je neizbežno jesti i neke dodatke poput salate ili jednostavno neke druge namirnice koje se odlično slažu uz glavno jelo.

Pa tako je, recimo, nezamislivo jesti pečenje ili prebranac, a uz njih da ne uzmete makar kašiku rena. Kako kreće period slava, pre svega mrsnih, nije naodmet da probate da napravite sami ren i tako oduševite goste odličnim receptom.

Sastojci:

  • 2 korena rena
  • 1 kašičica šećera
  • voda
  • po potrebi alkoholno sirće
  • malo soli

Priprema:

Ren oljuštite, operite i što sitnije izrendajte, a ako vam je lakše (svakako je brže) možete ga i samleti u blenderu, mada je ukusnije kada se izrenda jer ćete lepo osetiti njegov ukus.

Kada to završite, dodajte soli po želji kao i šećer pa sve zajedno promešajte. Budite sigurni da se sve lepo sjedinilo i da je pomešalo mirise. Dobijenu smesu prebacite u tegle.

Posle toga pomešajte vodu i sirće, pa prelijte preko punih tegli rena. Dobro ih zatvorite poklopcem.

Količinu vode i sirćeta koje ćete upotrebiti zavisi od vas i vašeg ukusa, odnosno od toga koliko volite da je ren kiseo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Spremili smo turšiju i nije teško: Treba vam tegla i par sastojaka

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti