![ren, tegla, ren u tegli ren, tegla, ren u tegli](https://xdn.tf.rs/2023/10/10/shutterstock1185754408-670x447.jpg?ver=071840)
Recept za domaći ren kao iz bajke: Pripremite prilog za svako glavno jelo
Uz određenu hranu je neizbežno jesti i neke dodatke poput salate ili jednostavno neke druge namirnice koje se odlično slažu uz glavno jelo.
Pa tako je, recimo, nezamislivo jesti pečenje ili prebranac, a uz njih da ne uzmete makar kašiku rena. Kako kreće period slava, pre svega mrsnih, nije naodmet da probate da napravite sami ren i tako oduševite goste odličnim receptom.
Sastojci:
- 2 korena rena
- 1 kašičica šećera
- voda
- po potrebi alkoholno sirće
- malo soli
Priprema:
Ren oljuštite, operite i što sitnije izrendajte, a ako vam je lakše (svakako je brže) možete ga i samleti u blenderu, mada je ukusnije kada se izrenda jer ćete lepo osetiti njegov ukus.
Kada to završite, dodajte soli po želji kao i šećer pa sve zajedno promešajte. Budite sigurni da se sve lepo sjedinilo i da je pomešalo mirise. Dobijenu smesu prebacite u tegle.
Posle toga pomešajte vodu i sirće, pa prelijte preko punih tegli rena. Dobro ih zatvorite poklopcem.
Količinu vode i sirćeta koje ćete upotrebiti zavisi od vas i vašeg ukusa, odnosno od toga koliko volite da je ren kiseo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Spremili smo turšiju i nije teško: Treba vam tegla i par sastojaka
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.