• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pronašla sam najbolje rešenje kad stomak zakrči i shvatila: Nikada ne donosi odluke na prazan želudac

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ako imate "neposlušan" stomak kao i ja, imamo pravo rešenje

  • 0
Poli pašteta, Poli Pate Foto: Poli Pate Promo

Glad i nedostatak "goriva" može da utiče na nas na mnogo različitih načina. Ali, složićete se, nema ništa neprijatnije od toga da vam stomak sam odluči da obdani svima u vašem okruženju da je prazan.

Moj, lično, "reži" u najneprikladnijim trenucima. Jednostavno ne bira. Tokom prijemnog ispita na fakultetu, tokom prvog poljupca sa sadašnjim suprugom, usred sahrane i minuta ćutanja... Naravno da nije propustio priliku ni tokom intervjua za posao.

Ali jednom, uh, jednom... Ubedljivo najgori momenat kada se oglasio bio je kada sam u sudnici pratila suđenje, tokom kojeg je, doslovno posle svakog pitanja osumnjičenom, kada bi usledilo nekoliko trenutaka potpune, ozbiljne tišine u prostoriji - moj stomak urlao na sav glas. Cela sudnica je mogla da ga čuje, uključujući sudiju, osumnjičenog, svedoke i ostatak galerije gde su bili drugi posmatrači. Potpuni fijasko.

A sećam se i jedne svađe sa najbesmislenijim stvarima koje sam ikada rekla ikome. A zašto? Pa, bila sam gladna i nisam imala ništa pri ruci zbog čega bih se osećala sitom. Poučena tim iskustvom napravila sam podsetnik stvari koje nikada, ali nikada, ne smem da radim kada sam gladna (pored onih logičnih i zdravorazumskih, poput izbegavanja intenzivnih treninga ili "ne uzimaj lekove na prazan stomak" ):

  • Ne idi u krevet gladna! Nikad. Probudićeš se usred sna i orobiti frižider bunovna, a te noćne užine odoše pravo u kukove.
  • Nisi jela - zaboravi alkohol! Pijenje na prazan stomak više "pogađa" jer je apsorpcija alkohola jača, i ne samo što utiče na zdravlje srca, jetre i bubrega, nego zbogom i narednom danu zbog mamurluka.
  • Nikada ne donosi odluke na prazan želudac! Pokazale su se loše i prizvale kasnije kajanje.
  • Iz toga proizilazi i sledeća - nikad ne pregovaraj gladna! Posledice su iste.
  • Ne svađaj se na prazan stomak! Kad si gladan jednostavno nisi u pravom raspoloženju i to pogoršava stvari. Tačka.
  • A ovu svi znate - nikad ne kupuj namirnice kad si gladna! Velika greška. Na kraju kupim više nego što je potrebno, a sadžaj korpe je ispod svake časti.

Mnogi, verujem, kao i ja, da bi zavarali glad i izbegli neprijatno krčanje, znaju da se okrenu šoljici kafe ili žvakanju žvake na prazan stomak. Tek to nije dobro rešenje jer dovodi do problema sa varenjem, a samo odlaže glad koja se vrati kao cunami.

Umesto toga, kada se nađete u situaciji da ste iznenadno gladni, Poli ima rešenje kako da je kvalitetno i brzo utolite. Poli Paté!

Poli pašteta, Poli Pate Foto: Poli Pate Promo

Poli je nezaobilazan u frižiderima i mladih i starih još od 1974. godine, kada je na tržište stigla prva pileća Poli kobasica. Od tada, Poli širi svoju porodicu sa akcentom na kvalitet i izvrsnost a najnoviji članovi Poli porodice su paštete – klasične, gurmanske i dečije. Svi su veoma ukusni, prijatnog mirisa i mazive teksture, a sadrže i najveći udeo mesa od najkvalitetnijeg bataka i karabataka Perutnine Ptuj.

Pored ukusa, još je važnije da je bez E brojeva i aditiva, bez konzervansa, pojačivača ukusa i boja, i bez glutena. A na vama je da izaberete koja je baš po vašoj meri - da li jedinstveni i originalan Poli Paté Classic, ili Poli Paté Gourmet - za ljubitelje intenzivnog i tradicionalnog ukusa, ili, pak, Poli Paté Kids za nežna i blaga dečja nepca.

Poli pašteta, Poli Pate Foto: Poli Pate Promo

I ne samo što će da vam brzo i lako da vam utoli glad i spreči da se nađete u neprijatnim situacijama koje su mene zadesile, već Poli upravo priprema i jedno ludo iznenađenje! Ali za to posetite Instagram profil @polisrbija i učestvujte u super izazovu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela u poseti Belom Blatu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti