Recept za burek sa mesom koji osvaja: Dobro poznat doručak na malo drugačiji način

 
B. P.
B. P.
 
  • 3

Burek s mesom ima mnogo obožavalaca. Recept za burek sa mesom je jednostavan i može ga svako napraviti, samo je bitno strpljenje dok se on složi.

U nastavku je jedan od takvih recepata.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • malo ulja
  • malo vode
  • 2 kašike paradajz sosa
  • so
  • biber

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, pa ispržite u tiganju. Kada počne da menja boju, dodajte mleveno meso, pa varjačom mešajte meso da bude rastresito.

Kada se meso isprži, dodajte začine, susam i paradajz sos, pa opet promešajte.

Odaberite tepsiju u kojoj ćete peći burek, blago ga podmažite i stavite dva lista kora na dno, ali tako da vam delovi tih listovi "vire" iz tepsije, pa preko njih poprskajte mešavinu vode i ulja. Uzmite malo mesa i sipajte na kore. Potom ređajte listove kore koju ćete svaku poprskati sa vodom i uljem i stavljati po malo mesa sve dok ne potrošite sav materijal.

Na kraju, kada sve posložite, delovima listova kora koji vire iz tepsije preklopite burek i "ušukajte" ga tim viškovima. Preko burek poprskajte opet vodom i uljem i stavite u rernu na pečenje. Pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.

Možete ga jesti uz kiselo mleko, pavlaku, ajvar ili nešto po vašem izboru.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Buregdžija

    8. decembar 2023. | 15:07

    Burek se ne pravi od kora za pitu i tačka. Ovo što vi pokazujete je pita a nikako burek.

    Podelite komentar

  • Niški burek

    8. decembar 2023. | 15:14

    Burek se u Srbiji ne pravi od kora za pitu i sa uljem nego ručno razvlačenim korama i svinjskom mašću.

    Podelite komentar