Ovo su najbolje cimet-rolnice koje ćete probati: Gotove dok trepneš

M. P.
M. P.  
  • 0

Rolnice sa cimetom su pravi hit u ovo doba godine, a vrlo lako ih možete napraviti u svom domu. Mekano testo sa ukusom cimeta, sa savršenim prelivom, recept je koji ćete sigurno zapisati u svoju knjigu omiljenih recepata.

Sastojci za cimet-rolnice:

  • 500 ml punomasnog mleka
  • 600 g brašna
  • 50 g putera
  • 50 g kvasca
  • 1 jaje
  • so
  • 120 g šećera
  • 30 g šećera u prahu
  • 50-70 g cimet
  • 50 g braon šećera
  • vanilin ekstrat

Priprema cimet-rolnica:

U jednoj činiji pomešajte brašno, beli šećer i malo soli.

U drugoj činiji umutite istopljeni puter i mleko i dodajte kvasac. Ostavite malo da odstoji, oko 10 minuta.

Pomešajte smesu sa kvascem u činiji sa brašnom. Kada sve sjedinite, dodajte jedno jaje i ponovo sve pomešajte.

Kada dobijete testo, prebacite ga na radnu površinu i mesite nekoliko minuta. Ostavite ga da malo odmori, dok dalje pripremate sve za preliv.

Nakon 10-ak minuta, razvucite testo, ali da ne bude previše tanko. Premažite ga puterom. Puter ne sme da bude previše rastopljen, niti previše tvrd, već taman za mazanje.

Pomešajte cimet i braon šećer i pospite preko cele namazane površine testa.

Testo urolajte u jednu veliku rolnicu, a zatim ga isecite na 10 do 12 manjih pužića.

Rolnice okrenite tako da vidite šare od šećera i cimeta i ostavite ih da još malo narastu.

Kada narastu i postanu "vazdušaste", spremne su za pečenje.

U jednoj činiji pomešajte mleko, vanilu i šećer u prahu. Mešajte dok ne dobijete gušću smesu, a po potrebi dodajte više šećera.

Pecite rolnice na 200 stepeni dok ne porumene. Nakon 10 minuta ih prelijte glazurom, tačnije prelivom.

Vratite ih u rernu na najviše još pet minuta.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Probali smo gemiš i oduševili se: Poslastica za sva čula

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti