Ovo su najbolje cimet-rolnice koje ćete probati: Gotove dok trepneš
Rolnice sa cimetom su pravi hit u ovo doba godine, a vrlo lako ih možete napraviti u svom domu. Mekano testo sa ukusom cimeta, sa savršenim prelivom, recept je koji ćete sigurno zapisati u svoju knjigu omiljenih recepata.
Sastojci za cimet-rolnice:
- 500 ml punomasnog mleka
- 600 g brašna
- 50 g putera
- 50 g kvasca
- 1 jaje
- so
- 120 g šećera
- 30 g šećera u prahu
- 50-70 g cimet
- 50 g braon šećera
- vanilin ekstrat
Priprema cimet-rolnica:
U jednoj činiji pomešajte brašno, beli šećer i malo soli.
U drugoj činiji umutite istopljeni puter i mleko i dodajte kvasac. Ostavite malo da odstoji, oko 10 minuta.
Pomešajte smesu sa kvascem u činiji sa brašnom. Kada sve sjedinite, dodajte jedno jaje i ponovo sve pomešajte.
Kada dobijete testo, prebacite ga na radnu površinu i mesite nekoliko minuta. Ostavite ga da malo odmori, dok dalje pripremate sve za preliv.
Nakon 10-ak minuta, razvucite testo, ali da ne bude previše tanko. Premažite ga puterom. Puter ne sme da bude previše rastopljen, niti previše tvrd, već taman za mazanje.
Pomešajte cimet i braon šećer i pospite preko cele namazane površine testa.
Testo urolajte u jednu veliku rolnicu, a zatim ga isecite na 10 do 12 manjih pužića.
Rolnice okrenite tako da vidite šare od šećera i cimeta i ostavite ih da još malo narastu.
Kada narastu i postanu "vazdušaste", spremne su za pečenje.
U jednoj činiji pomešajte mleko, vanilu i šećer u prahu. Mešajte dok ne dobijete gušću smesu, a po potrebi dodajte više šećera.
Pecite rolnice na 200 stepeni dok ne porumene. Nakon 10 minuta ih prelijte glazurom, tačnije prelivom.
Vratite ih u rernu na najviše još pet minuta.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Probali smo gemiš i oduševili se: Poslastica za sva čula
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.