• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripremite savršeni gulaš: Meso se samo razdvaja, a ukus je za visoku ocenu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršen ručak za sve

  • 1
Gulaš Foto: Shutterstock

Gulaš je tradicionalno mađarsko jelo, u kom svi uživamo.

Iako različiti recepti nude razne varijante mesa u gulašu, priloge poput pirinča, krompir-pirea ili makarona, svaki nosi svoje čari.

Sastojci za gulaš:

  • 700 g govedine isečene na kockice
  • 5 glavica crnog luka, sitno naseckan na kockice
  • 300 ml soka od paradajza
  • lovorov list
  • biber
  • začinska paprika
  • vegeta
  • so 

Priprema gulaša:

Sitno iseckan luk stavite u šerpu da se izdinsta, pa dodajte papriku, lovorov list i ostavite da se zajedno proprži minut-dva.

Dodajte govedinu i dolijte malo vode.

Poklopite šerpu i ostavite da se krčka dok meso ne bude bareno. Potrudite se da bude što duže, kako bi upijalo sve sastojke, ali i da bi se kasnije lepo razdvajao. Dolivajte vodom kada zatreba.

Polako će se stvarati jedna gusta smesa, a kada već bude srednje gustine, dodajte paradajz sok. Sve promešajte i posolite, zabiberite i dodajte kašičicu vegete.

Ponovo ostavite da se sve krčka, barem jo 20 minuta.

Sklonite sa ringle i poslužite uz prilog po želji: pire-krompir, testenina ili pirinač.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Održana Gulašijada, ovo su tajne uspešnih gulaš majstora

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Drug Pišta

    27. januar 2024. | 11:54

    Pozdrav! Ja kao mađar znam kako se pravi pravi gulaš, a mogu reći da vaš recept nije tradicionalni gulaš. Meso juneći vrat ili plećka, nikako but jer će ostati tvrdo. Sok od paradajza ne treba uopšte, umesto toga 1 sveža crvena ili zelena paprika koja NIJE kiselog ukusa. Aleva paprika se ne dinsta sa lukom jer će biti gorak, nego posle 2 sata kuvanja se stavi. Ostalo što ste naveli je uglavnom to... Srećno

    Podelite komentar