
Pripremite savršeni gulaš: Meso se samo razdvaja, a ukus je za visoku ocenu
Gulaš je tradicionalno mađarsko jelo, u kom svi uživamo.
Iako različiti recepti nude razne varijante mesa u gulašu, priloge poput pirinča, krompir-pirea ili makarona, svaki nosi svoje čari.
Sastojci za gulaš:
- 700 g govedine isečene na kockice
- 5 glavica crnog luka, sitno naseckan na kockice
- 300 ml soka od paradajza
- lovorov list
- biber
- začinska paprika
- vegeta
- so
Priprema gulaša:
Sitno iseckan luk stavite u šerpu da se izdinsta, pa dodajte papriku, lovorov list i ostavite da se zajedno proprži minut-dva.
Dodajte govedinu i dolijte malo vode.
Poklopite šerpu i ostavite da se krčka dok meso ne bude bareno. Potrudite se da bude što duže, kako bi upijalo sve sastojke, ali i da bi se kasnije lepo razdvajao. Dolivajte vodom kada zatreba.
Polako će se stvarati jedna gusta smesa, a kada već bude srednje gustine, dodajte paradajz sok. Sve promešajte i posolite, zabiberite i dodajte kašičicu vegete.
Ponovo ostavite da se sve krčka, barem jo 20 minuta.
Sklonite sa ringle i poslužite uz prilog po želji: pire-krompir, testenina ili pirinač.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Održana Gulašijada, ovo su tajne uspešnih gulaš majstora
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Drug Pišta
Pozdrav! Ja kao mađar znam kako se pravi pravi gulaš, a mogu reći da vaš recept nije tradicionalni gulaš. Meso juneći vrat ili plećka, nikako but jer će ostati tvrdo. Sok od paradajza ne treba uopšte, umesto toga 1 sveža crvena ili zelena paprika koja NIJE kiselog ukusa. Aleva paprika se ne dinsta sa lukom jer će biti gorak, nego posle 2 sata kuvanja se stavi. Ostalo što ste naveli je uglavnom to... Srećno
Podelite komentar