• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pečeni krompir sa povrćem kao salata ili prilog: Ukusan i začinjen obrok po želji svakoga

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možete ga kombinovati kako želite

  • 0
pečeni krompir, krompir, povrće, krompir sa povrćem Foto: Shutterstock/Svetlana Monyakova

Krompir je većini nas jedna od omiljenih namirnica. Može se spremati u raznom obliku, a najukusniji je kada je začinjen.

Kada se krompir spremi u rerni, zajedno sa ostalim povrćem i začinima, onda to ne može biti loš recept.

Sastojci za pečeni krompir sa povrćem:

  • 450 g crvenog krompira
  • 1 šaka boranije
  • 3 čena belog luka
  • 3 šargarepe
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika origana
  • 1 kašika timijana
  • 1 kašika ruzmarina
  • so, biber

Priprema pečenog krompira sa povrćem:

Prvo dobro zagrejte rernu.

Krompir isecite na jednake delove, po vašoj želji, mada je bolje da budu srednji komadi, pa ubacite sve u veću činiju. Šargarepu oljuštite i isecite je po dužini, veličine po želji. Boraniju kratko prokuvajte (samo ključ ili dva) i dodajte je u činiju. Njima dodajte maslinovo ulje i sve začine osim belog luka, pa dobro promešajte.

Smesu izručite na pleh koji ste podmazali sa malo ulja. Pecite vrlo kratko, oko 10 minuta na 200 stepeni, izvadite pleh i preko povrća pospite čenove sitno iseckanog belog luka. Vratite u rernu i pecite dok sve povrće ne omekša, proverićete ako ga viljuškom bocnete.

Gotovo povrće poslužite toplo, a možete ga jesti kao salatu ili kao prilog uz neko meso.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Probajte spljoštene hrskave krompiriće iz rerne i zaljubite se!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti