Posni pasulj na vodi je recept koji svi obožavamo: Gotovo se ne razlikuje od mrsnog
Za sve koji prate post na vodi, recept koji ne treba zaobići jeste pasulj. Pasulj je veoma hranljiva namirnica i u bilo kom obliku je mnogima i uvek rado viđen na trpezi.
Ovaj posni recept za pasulj na vodi se priprema veoma lako i svako ga može bez muke napraviti.
Sastojci za posni pasulj na vodi:
- 500 g pasulja
- 2-3 srednje šargarepe
- 3 srednja krompira
- velika kašika aleve paprike
- 1 glavica manjeg crnog luka
- biber
- so
- voda
Priprema posnog pasulja na vodi:
Veče pre pripreme, properite dobro zrna pasulja u nekoliko voda i ostavite potopljena preko noći.
Sutradan, prokuvajte pasulj u drugoj vodi. Dok se on krčka, izdinstajte crni luk i pred kraj mu dodajte alevu papriku uz dodavanje vode.
U šerpu u kojoj se kuva pasulj, treba biti nešto više od pola vode u šerpi.
Dodajte izdinstani luk sa mlevenom paprikom, so i biber i preklopite.
Po želji, dodajte malo sirćeta.
Povremeno dolivajte vodu.
Pasulj ostavite da se krčka sat vremena, a 20 minuta pred kraj dodajte šargarepu i krompir.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Profesionalni kuvar daje savete za idealnu slavsku trpezu u vreme posta
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.