• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Letnja musaka u koju se svako zaljubi: Laka priprema za lagani obrok

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sipaćete barem dva puta

  • 0
musaka, musaka od karfiola, recept, ručak, zapečeni karfiol Foto: Shutterstock/Tatiana Vorona

Letnja musaka je savršen ručak, ali i večera. Lagana i ukusna - kombinacija koju svako želi po toplom vremenu.

Recept će vam oduzeti malo vremena, ali je ukus kom dugo nećete odoleti.

Saastojci za letnju musaku:

  • 2 jajeta
  • 2 tikvice
  • 2 paprike
  • 200 g pečuraka
  • 1 patlidžan
  • 2 paradajza
  • beli luk 
  • pavlaka
  • 1 kašičica senfa
  • jogurt
  • so
  • biber

Priprema letnje musake: 

Pripremite vatrostalnu posudu i premažite je tanjim slojem ulja.

Uključite rernu na 220 stepeni da se ugreje.

Za to vreme, isecit tikvice, papriku, pečurke, patlidžan i paradajz na kolutove. Posolite i zabiberite.

Beli luk takođe isecite u željenoj količini i odvojite u činiju gde ćete pomešati sastojke za preliv.

Poređajte povrće u činiju.

U činiju sa lukom, dodajte pavlaku, jogurt i senf i prelijte povrće.

Pecite u rerni 20-ak minuta ili dok ne porumeni.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako se prži plašinta, "vlaška palačinka"?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti