• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sočni krompir iz rerne: Jedan sastojak mu daje poseban ukus i pravi novo, magično jelo

J. V.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživaćete u svakom zalogaju

  • 0
krompir Foto: Shutterstock

Pečen, pire, pržen, pomfrit ili kuvan - nije važno - krompir čini svako jelo boljim. Krompiru nije potreban razlog za hvaljenje, a ukoliko planirate da vam se sledeći obrok bazira na krompiru, probajte da mu dodate ovaj poseban sastojak i dobićete svoje novo omiljeno jelo, a svi će vas pitati u čemu je magija i za recept.

Sastojci za sočni krompir iz rerne:

  • 1,5 kg mladog krompira
  • 200 ml ulja
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašičica soli ili po ukusu
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 srednja babura paprika
  • pola kašičice bibera i malo belog luka ( opciono )
  • peršunov list ( stavili smo sušeni jer smo takav imali )
  • začine možete da kombinujete i sami one koje volite
  • voda

Priprema za sočni krompir iz rerne:

Uključite rernu na 220 stepeni. Krompir operite i očistite. Veće krompire presecite, manje ne morate. Mogu da budu i malo krupniji.

Poređajte krompir u veliki pleh od rerne, prelijte ga uljem i začinima, naseckajte sitno luk i papriku, a zatim najte vode da bude preko polovine krompira. Stavite u rernu da se peče, a posle sat vremena kašikom promešajte svoje jelo i isprevrćite krompire.

Vratite ih u rernu još pola sata, dok lepo ne porumene, a da u tepsiji ostane još tečnosti. Nije potrebno da sva voda ispari, nego da delovi krompira ostanu u tom saftu od luka i paprike kako bi krompir ostao sočan.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Recept za posne paprike sa heljdom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti