Neodoljive čizkejk kocke sa malinama: Kolač kome ćete se uvek vraćati
Ako volite čizkejk i voćne kolače, a teško kažete i "ne" kremastim teksturama, imamo recept za slatkiš za vas kojem ćete teško odoleti. Samo zamislite mekani čizkejk sa neodoljivim ukusom malina i topljene bele čokolade kako klizi niz vaše nepce i garantujemo vam da ćete poželeti da ga probate.
Uživajte u ovom neodoljivom kolaču sa malinama koji će vas sigurno osvojiti i naterati da ga iznova i iznova pravite ovog leta.
Sastojci:
- 300 g keksa
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g krem sira
- 100 g otopljene bele čokolade
Voćni sloj:
- 200 g malina
- 70 g šećera
- 50 ml vode
- 1 kašika gustina
Ganaš (preliv)
- 50 ml slatke pavlake
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Umutite slatku pavlaku i krem sir zajedno u čvrstu smesu. Zatim dodajte otopljenu belu čokoladu koju ste prethodno otopili na pari, pa sve dobro izmiksajte.
Na laganoj vatri u maloj posudi pomešajte maline i šećer, blago ih izgnječite viljuškom i dodajte vodu. U posebnoj posudi razmutite gustin kako biste izbegli grudvice, a zatim prelite preko malina. Kuvajte nekoliko minuta, a zatim ostavite sa strane da se ohladi.
U posudi za čizkejk složite red keksa, zatim sloj belog i na vrh po dve kašike voćnog fila. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.
Kada stignete do kraja otopite belu čokoladu i slatku pavlaku i odmah prelijte ovu smesu preko kolača.
Slatkiš ostavite da na sobnoj temperaturi oko pola sata, a zatim prebacite u frižider da se stegne još oko dva sata, a potom ga izrežite na kocke i poslužite.
Prijatno!
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Miš se časti lešnik kuglama u pekari u Beogradu: Slatko i odvratno u isto vreme
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.