• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neodoljive čizkejk kocke sa malinama: Kolač kome ćete se uvek vraćati

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kremasto, voćno i slatko. Savršen kolač za leto

  • 0
Kolač od malina Foto: Shutterstock

Ako volite čizkejk i voćne kolače, a teško kažete i "ne" kremastim teksturama, imamo recept za slatkiš za vas kojem ćete teško odoleti. Samo zamislite mekani čizkejk sa neodoljivim ukusom malina i topljene bele čokolade kako klizi niz vaše nepce i garantujemo vam da ćete poželeti da ga probate.

Uživajte u ovom neodoljivom kolaču sa malinama koji će vas sigurno osvojiti i naterati da ga iznova i iznova pravite ovog leta.

Sastojci:

  • 300 g keksa
  • 250 ml slatke pavlake
  • 200 g krem sira
  • 100 g otopljene bele čokolade

Voćni sloj:

  • 200 g malina
  • 70 g šećera
  • 50 ml vode
  • 1 kašika gustina

Ganaš (preliv)

  • 50 ml slatke pavlake
  • 100 g bele čokolade

Priprema:

Umutite slatku pavlaku i krem sir zajedno u čvrstu smesu.  Zatim dodajte otopljenu belu čokoladu koju ste prethodno otopili na pari, pa sve dobro izmiksajte.

Na laganoj vatri u maloj posudi pomešajte maline i šećer, blago ih izgnječite viljuškom i dodajte vodu. U posebnoj posudi razmutite gustin kako biste izbegli grudvice, a zatim prelite preko malina. Kuvajte nekoliko minuta, a zatim ostavite sa strane da se ohladi.

U posudi za čizkejk složite red keksa, zatim sloj belog i na vrh po dve kašike voćnog fila. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.

Kada stignete do kraja otopite belu čokoladu i slatku pavlaku i odmah prelijte ovu smesu preko kolača.

Slatkiš ostavite da na sobnoj temperaturi oko pola sata, a zatim prebacite u frižider da se stegne još oko dva sata, a potom ga izrežite na kocke i poslužite.

Prijatno! 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Miš se časti lešnik kuglama u pekari u Beogradu: Slatko i odvratno u isto vreme

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti