Ovo staro srpsko zaboravljeno jelo je preukusno i jeftino, a spremićete ga od namirnica koje imate u kući

 
J. V.
J. V.
 
  • 0

Krompir volimo jer ga možemo pripremati na razne načine, može se kuvati, peći, pripremiti kao pire, puniti mesom, dodati supama i salatama. A volimo i da samo njega pojedemo, pa za to uvek dobro dođu neki novi recepti i načini ukusnije pripreme.

Ako volite da ga jedete, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept.

Sastojci:

  • 1 kilogram krompira
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • ulje po potrebi
  • 1 kašika suvog biljnog začina

Priprema:

Oljuštite krompir, isecite ga na kriške, pa skuvajte. Potom luk isecite na rebarca i propržite ga na ulju, sve dok ne omekne.

Umešajte mlevenu papriku i ostavite da se dinsta još minut- dva, uz mešanje.

Dodajte kuvan i dobro oceđen krompir, promešajte i zatim sipajte suvi biljni začin. Mešajte sve dok krompir ne upije začine i ne bude crvenkast.

Može da bude prilog, ali zašto ne i jedino što ćete jesti za ručak.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Spreman za petnaest minuta, služi se i kao prilog i kao glavno jelo: Krompir za svačiji ukus

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti