Posni kolač od smokava: Spremite najlepšu trpezu za Veliku Gospojinu

 
O. K.
O. K.
 
  • 0

Gospojinski post se bliži kraju, a kako se posti i na sam praznik, mnogi su u potrazi za receptima za prazničnu trpezu. Iskoristite sezonu smokava i uživajte u bogatoj trpezi.

Sastojci: 

  • 400 g brašna
  • 1 šolja biljnog mleka
  • kisela voda
  • 1/2 praška za pecivo 
  • 4 kašike šećera
  • 400 g smokava
  • 1 pomorandža
  • 200 g biljnog margarina
  • 2 kašike meda
  • 300 g posne čokolade

Priprema:  

Umesite glatko testo od brašna, šećera, margarina, praška za pecivo i kisele vode.

Smokve očistite od peteljki i iseckajte ih na kocke, a dve posebno isecite na polovine, pa ponovo napola čuvajući im celovit presek.

Dodajte im med i prelijte isceđenim sokom jedne pomorandže kao i narendanom koricom. Sve stavite na laganu vatru desetak minuta da omekša. Kada se malo prohladi, smesi dodajte izrendanu čokoladu.

U pleh stavite razvučeno testo tako da prelazi preko ivica. Potom stavite fil, a po njemu dve smokve koje ste sačuvali u većim delovima. Preko fila navucite preostale zidove testa, dokle dosegnu, ka sredini.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni da testo lepo porumeni.

Poslužite uz kafu ili čaj.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Čoko kolač koji se topi u ustima: Savršenstvo zalogaja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti