• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pečena bundeva, zdrava poslastica koju morate probati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskoristite sezonu

  • 0
pečena bundeva Foto: Pexels / Polina Kovaleva

Bundeva uveliko stiže na pijačne tezge i police supermarketa, a što ne bi i u našu kuhinju? Bogata antioksidantom beta-karotenom, jača imunitet, a u njoj je i obilje vitamina - C, B1, B2, B3, B6, A.

Kada se ispeče, dobijeta vrhunsku poslasticu. Recept za pečenu bundevu je više nego jednostavan.

Sastojci: 

  • bundeva (cela ili deo, zavisno od broja osoba koje planirate za obrok)

Priprema: 

Bundevu očistite vlažnom krpom, da sa kore skinete sve nečistoće.

Isecite je na komade srednje veličine i poređajte u pleh tako da komadi stoje na delu sa korom.

Pecita na 200 stepeni pola sata, pa smanite na 150. Nastavite da pečete još oko sat vremena, da se uhvati zlatasti sloj na bundevi.

Ukoliko bundeva koju ste ispekli nije dovoljno slatka, možete po njoj dodati malo meda.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Potaž od bundeve sa salsom od maslina

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti