Ovako spremljenoj proji niko ne može da odoli: Tradicija uvek najviše oduševi

 
J. V.
J. V.
 
  • 0

Po receptu uz koji smo odrasli i koji smo kao deca najčešće i najradije jeli!

Sastojci:

  • 600 g prosejanog kukuruznog brašna
  • 180 g masti/puter
  • 5 jaja
  • 300 ml mleka
  • so

Priprema:

Prosejano kukuruzno brašno sipajte u činiju. Dodajte mu mast koja je odstajala na sobnoj temperaturi, jaja i 200 mililitara mleka. Kad se smesa ujednači, dodajte ostatak mleka i soli po ukusu. Sve dobro izradite varjačom. Smesa ne bi trebalo da bude previše gusta.

Pleh namažite mašću, pospite običnim belim brašnom, pa ulijte smesu za proju i pecite na umerenoj vatri dok se proja ne odvoji od ivica pleha.

Proju isecite kad se prohladi i služite uz mlečne proizvode ili uz sarmu ili podvarak.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Probali smo 'leba, masti i aleve paprike, a osladili se i salčićima: Ništa bez prave domaće hrane

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti