Ovako spremljenoj proji niko ne može da odoli: Tradicionalan recept koji pamte generacije

J. V.
J. V.  

Komentari

  • Neki

    3. septembar 2025. | 16:26

    Moja proja: 2 parceta sira izmrvviti,dodati 15 kasika belog projinog brasna,, 1 prasak za pecivo,3 jajeta umutiti viljuskom,dodati u smesu,solju za belu kafu kisele vode,,2 kašike supene ravnee"griza, soli po ukusu ,ako je mnogo gusto dodati malo pavlake illi jjogurta,kad je masa napravljena izruciti u sud ovblozen pek papirom. Zagrejati pecnicu na 200,pa uneti sud i smanjiti nsa 150 stepeni.probossti nozem ako ne ostaje trag:" torta" je gotova.

    Podelite komentar

  • Gordana

    3. septembar 2025. | 16:24

    U "tradicionalnu proju" ne idu ni jaja ni mleko vec samo kukuruzno brasno,mast i voda.I malo soli.Milion sam puta jela tu proju kod tradicionalnih,srpskih. domacica,zato znam.

    Podelite komentar