Ovo je pravi recept za savršene medenjake: Kuća će zamirisati na najlepše arome

M. P.
M. P.  
  • 0

Vreme je idealno za arome cimeta i meda, a to je jedna od prvih asocijacija za kolače medenjake. Pravo vreme za ove slatkiše čekamo čim zahladni, a sada je savšren trenutak da isprobate medenjake po ovom receptu.

Ništa slađe nego kad kuća zamiriše na vruće kolače, a zato trk u kuhinju i spremite se da za tren oka imate najbolje medenjake za ukućane.

Sastojci za medenjake:

  • 150 g šećera u prahu
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica mlevenog cimeta i anisa u razmeri 50/50
  • izrendana korica pola limuna

Priprema medenjaka:

Pomešajte šećer u prahu, brašno, sodu bikarbonu i začine, pa sve prosejte kroz sito i ostavite sa strane.

U šerpicu sipajte puter i med, pa ih mešajte na tihoj vatri sve dok se ne rastope i sjedine, a onda ostavite sa strane da se smesa prohladi. Dodajte jaja, pa sve sjedinite sa brašnom, šećerom u prahu, sodom bikarbonom i začinima.

Dobro operite limun, pa izrendajte koricu od polovine citrusa i dodajte u testo. Mesite dok testo ne postane sasvim glatko, pa ga uvijte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji na hladnom mestu barem 48 sati (može i duže).

Kad rešite da pečete medenjake, izvadite testo iz frižidera, razvaljajte ga oklagijom, pa čašicom ili modlom vadite medenjake i ređajte ih na tepsiju obloženu pek-papirom. Pecite na 180 stepeni dok ne porumene.

Imajte na umu da su medenjaci veoma brzo gotovi, ali isto tako i da, ako samo minut duže ostanu u vreloj rerni, mogu da se prepeku, pa neće biti ukusni.

Sačekajte da se medenjaci ohlade, pa ih prebacite u limenu kutiju sa poklopcem.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako napraviti brze, novogodišnje kolačiće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti