Recept za boraniju kojoj niko ne može da odoli: Svi će vam tražiti recept
Boranija je jelo koje se ili voli ili ne. Međutim, mnogi koji je još u detinjstvu nisu jeli, imaju i dan-danas otpor prema ovom specijalitetu. I, nismo tu da vam govorimo čuvenu rečenicu: "Znate li koliko je ona zdrava?" - uverite se sami.
Ovo je recept za boraniju koju još "niko nije nije odbio", a sudeći po mnogim utiscima, ni neće u skorije vreme. Zato, zavrnite rukave i uživajte u pripremi i jelu ovog idealnog ručka.
Sastojci za boraniju:
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe iseckane kolutiće
- 400 grama svinjske plećke, iseckane na kockice
- 3 manja krompira, isečeni na veće komade
- 400 grama sveže ili smrznute boranije (žute)
- 2 čena belog luka
- pola šolje kuvanog paradajza
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica aleve paprike
- so i biber
- 2 kašike biljnog suvog začina i peršun
Priprema boranije:
Uvaljajte meso u brašno i propržite na ulju u dubljoj šerpi, dok ne porumeni. Izvadite meso iz šerpe.
Dospite još ulja prema želji i propršite sitno seckanu glavicu crnog luka. Kada postane staklast, dodajte u šerpu prženo meso, šargarepe, očišćenu boraniju i krompir, a potom nalijte šerpu vodom da ogrezne.
Dok se kuva sipajte u šerpu kuvani paradajz, suvi biljni začin i opcino tucanu papriku prema ukusu.
Nakon pola sata do 45 minuta kuvanja, u posebnom tiganju napravite zapršku. Zagrejte ulje i propžite seckani beli luk, brašno i slatku mlevenu papriku i sve prespite u šerpu sa boranijom. Pustite da provri i dodajte još so i biber prema ukusu, kao i peršun za garniš.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Da li su vegani gurmani i kako se pravi zdrava bajadera: PlantBased kitchen talk sa Sonjom Veljkov
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.