Recept za boraniju kojoj niko ne može da odoli: Svi će vam tražiti recept

M. P.
M. P.  
  • 0

Boranija je jelo koje se ili voli ili ne. Međutim, mnogi koji je još u detinjstvu nisu jeli, imaju i dan-danas otpor prema ovom specijalitetu. I, nismo tu da vam govorimo čuvenu rečenicu: "Znate li koliko je ona zdrava?" - uverite se sami.

Ovo je recept za boraniju koju još "niko nije nije odbio", a sudeći po mnogim utiscima, ni neće u skorije vreme. Zato, zavrnite rukave i uživajte u pripremi i jelu ovog idealnog ručka.

Sastojci za boraniju:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe iseckane kolutiće
  • 400 grama svinjske plećke, iseckane na kockice
  • 3 manja krompira, isečeni na veće komade
  • 400 grama sveže ili smrznute boranije (žute)
  • 2 čena belog luka
  • pola šolje kuvanog paradajza
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica aleve paprike
  • so i biber
  • 2 kašike biljnog suvog začina i peršun

Priprema boranije:

Uvaljajte meso u brašno i propržite na ulju u dubljoj šerpi, dok ne porumeni. Izvadite meso iz šerpe.

Dospite još ulja prema želji i propršite sitno seckanu glavicu crnog luka. Kada postane staklast, dodajte u šerpu prženo meso, šargarepe, očišćenu boraniju i krompir, a potom nalijte šerpu vodom da ogrezne.

Dok se kuva sipajte u šerpu kuvani paradajz, suvi biljni začin i opcino tucanu papriku prema ukusu.

Nakon pola sata do 45 minuta kuvanja, u posebnom tiganju napravite zapršku. Zagrejte ulje i propžite seckani beli luk, brašno i slatku mlevenu papriku i sve prespite u šerpu sa boranijom. Pustite da provri i dodajte još so i biber prema ukusu, kao i peršun za garniš.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li su vegani gurmani i kako se pravi zdrava bajadera: PlantBased kitchen talk sa Sonjom Veljkov

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti