Čizkejk sa malinom biće još bolji uz ovaj tajni sastojak: Svaki zalogaj ponovo oduševi

M. P.
M. P.  
  • 0

Čizkejk je jedan od onih kolača koji uvek osvoje srca – jednostavan, osvežavajuć i kremast, idealan za sve prilike. Bilo da je leto ili zima, sa voćem ili bez, čizkejk je desert koji nikada ne izlazi iz mode. A kada mu dodate maline – dobijate savršeni spoj slatkog i kiselkastog, koji osvaja već na prvi zalogaj. Pređimo na recept koji svako može da isprati:

Sastojci za čizkejk sa malinama:

Za podlogu:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g otopljenog putera
  • 1 čaša soka

Za fil:

  • 500 g krem sira
  • 200 ml kisele pavlake ili neutralne pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 želatin (10 g) + 5 kašika vode

Za preliv od malina:

  • 300 g malina (sveže ili zamrznute)
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašičica gustina + 2 kašike vode

Priprema čizkejka sa malinama:

Pomešajte mleveni keks ili izmrvljeni sa otopljenim puterom, dolijte soka dovoljno da upije i utisnite smesu na dno kalupa (prečnika oko 20–24 cm), Stavite u frižider dok pripremate fil.

U posudi umutite krem sir, pavlaku, šećer u prahu i vanilin šećer dok ne dobijete glatku smesu. Želatin pripremite po uputstvu – natopite ga u vodi i ostavite da nabubri, pa ga lagano zagrejte da se otopi (ne sme da provri).

Kada se prohladi, dodajte ga filu i sve dobro sjedinite. Izlijte krem preko podloge od keksa i poravnajte. Vratite u frižider da se stegne najmanje 4 sata, a idealno preko noći.

U šerpicu stavite maline, šećer i limunov sok. Kuvajte nekoliko minuta dok maline ne puste sok. Gustin razmutite u vodi i dodajte u smesu. Kuvajte još minut-dva dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.

Prelijte ohlađeni čizkejk malinama, dekorišite po želji (npr. svežim malinama ili listićima mente) i poslužite.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Napravite za 5 minuta pijani sladoled od lubenice

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti